Vágólapra másolva!
A magyar válogatott magabiztosan, öt góllal nyert Horvátország csapata ellen a Bledben zajló nemzetközi jégkorongtorna harmadik, utolsó fordulójában.

Pat Cortina csapata - amely az első körben 4-1-es vereséget szenvedett az olaszoktól - szombaton a házigazda szlovén együttest verte 4-3-ra. A torna utolsó mérkőzésén Szlovénia három góllal verte Olaszországot.

eredmény 3. forduló:
Magyarország - Horvátország 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)
magyar gólszerzők:
Palkovics, Peterdi, Vas, Ocskay, Fekete

Szlovénia - Olaszország 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

A torna végeredménye:
1. Szlovénia 6 pont
2. Olaszország 6
3. Magyarország 6
4. Horvátország 0

A három hatpontos csapat sorrendje az egymás elleni eredményekből álló minitabella alapján alakult ki. A szlovén csapat gólkülönbsége így plusz 2, az olaszé 0, a magyaré mínusz 2 volt.

Az Euro Tour következő állomása a lengyelországi Torunban lesz 2007. február 9-11. között, ahol a holland, észt és lengyel válogatottakkal kell megküzdenie csapatunknak.

Majd ezt követi a március 29-i Magyarország - Svédország mérkőzés a Papp László Budapest Sportarénában, amelyre a jegyértékesítés a múlt héten meg is kezdődött.

A magyar junior U20-as válogatott pontveszteség nélkül lett a első a Csíkszeredán megrendezett divízió II-es világbajnokságon, és ezzel és feljutott a divízió I-es osztályba. Fiataljaink vasárnap a horvát válogatottat győzték le 4-0-ra.

[origo] / (MTI)