Vágólapra másolva!
Karácsony előestéjén még vízben voltak az olasz férfivízilabda-bajnokság élvonalában játszók, kivéve a bajnoki címre pályázó Pro Recco két olimpiai bajnok magyarját: az ünnepekre, s a válogatott még elébb a Margitszigeten tartott, a vb-felkészülés rajtját jelentő múlt heti edzőtáborozására hazaengedett Kásás Tamást és Madaras Norbertet.

Itáliai klubtársaik távollétükben is biztosan győztek az ottani pontvadászat első szakaszát lezáró körben, 19-8-ra verve a Padovát, ami azt is jelentette, hogy a reccói társulat hárompontos előnnyel végzett az élen az A betűjelű nyolcasban. A jövő év eleji folytatást a Posillipo, a másik csoportban 40 pontig jutó, s ezzel ott a legjobban teljesítő címvédő együttes várhatja ugyancsak az élről.

Kásásék mellett az első osztály magyarjai közül elégedett lehet a Cremona olimpiai bajnoka, Varga I Zsolt, a 2000-ben ötkarikás aranyérmes és szombaton a Bresciának három gólt lövő center, mivel - bár hazai medencében 8-7-re kikaptak - a Pro Recco (39 pont) és a Brescia (36) mögött a harmadik helyen áll csapatával (29). Szintén az A csoportban ötödikként zárt Katonás Gergő a Salernóval (12).

A Posillipo oktettjében a "magyar" csapatok közül a Chiavari áll a legjobban, amelynek színeiben Regős Áron és az athéni olimpiai bajnok Varga Tamás egyformán háromszor volt eredményes a Catania ellen (16-8 volt a vége), s e három ponttal a negyedik helyet csípték el a Posillipo, a Savona (35 pont) és a Florentia (29) mögött. A bajnoktól 14-6-os vereséget szenvedő Camogli - soraiban Binder Szabolccsal, kapujában a kétszeres olimpiai bajnok Szécsi Zoltánnal - 11 ponttal a hetedik pozícióban fejezte be 2006-ot.