Vágólapra másolva!
Óriási érdeklődés előzi meg azt a szombaton rendezendő karitatív jégkorongmérkőzést, amelyen székelyföldi hokisok a magyar ligaválogatott tagjaival mérik össze erejüket - adta hírül a romániai magyar sajtó.

Az eseményről a Kolozsváron megjelenő Krónika és a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) is beszámolt. A Gyergyószentmiklóson esedékes gálamérkőzés főszervezője Vargyas László, a magyar bajnokságban szereplő Dunaújváros Székelyföldön született jégkorongozója, aki az összecsapás teljes bevételével a gyergyóalfalui utánpótláscsapatot segíti.

A Székelyföld-Magyar ligaválogatott mérkőzés előtt két héttel a jegyek többsége elkelt. Nagy számú előzetes foglalást jeleztek Magyarországról, de a csíkszeredai és gyergyói hokirajongók mellett Marosvásárhelyről, Székelyudvarhelyről és Sepsiszentgyörgyről is érkeznek majd szurkolók. Ugyancsak nagy a kereslet a külön erre az alkalomra készült mezek iránt is. A hivatalosan nem létező Székelyföld "válogatottban" az ott játszó, illetve az onnan elszármazott hokisok lépnek majd jégre - írja a Krónika.

Az ÚMSZ-nek nyilatkozó Horváth Kálmán szervező elmondta, hogy első alkalommal szerveznek ilyen jellegű mérkőzést Gyergyószentmiklóson, de remélik, hogy nem utoljára, mert létezik már elképzelés a folytatásra is. Horváth szerint "a történelmi meccs Szent Miklós-kupa néven válik majd híressé" - írja a bukaresti lap.