Vágólapra másolva!
A székelyföldi válogatott győzelmével végződött szombat este a Székelyföld-Magyarország barátságos jégkorongmérkőzés Gyergyószentmiklóson.

A székelyföldi kisváros jégcsarnokában lezajlott mérkőzésen a helyi Progym és a csíkszeredai Sportklub játékosaiból verbuvált székelyföldi válogatott egy góllal győzte le az Újpest, a Dunaújváros és a Ferencváros hokisaiból álló csapatot.

Az első harmadban még a vendégek vezettek 4-3-ra, a második harmadban a házigazdák 4 gólt lőttek, a magyar ligaválogatott játékosai csupán kétszer találtak a kapuba, az utolsó harmadban pedig 1-1 gól született.

A székelyföldi válogatott javára az első gólt Goga lőtte, Kertész a másodikat. A magyar válogatott első gólját Peterdi szerezte, Gál 3-1-re növelte a helyiek előnyét, majd Peterdi, Azari és Markó góljával a magyarországi válogatott részsikerével ért véget az első harmad.

A második harmadban Szilassy növelte a vendégek előnyét, majd háromszor egymás után talált a magyar kapu hálójába Elekes, egyszer pedig Csíki. A magyar válogatott hatodik gólját ismét Peterdi lőtte.

A harmadik harmadban Azari egyenlített, majd a helyi Csata állította be a 8-7-es végeredményt. A helyiek szerint nem sok mérkőzésen telnek meg a gyergyószentmiklósi jégcsarnok lelátói, a szombati székely-magyar mérkőzésre azonban már napokkal korábban elkelt minden jegy.

A mérkőzés a Himnusz és a Székely Himnusz eléneklésével kezdődött, majd a két csapatkapitány - Vargyas László (Székelyföld) és Horváth Balázs (Magyarország) - zászlót cserélt. A lelátókon mindvégig frenetikus hangulat uralkodott, a nézőtér zöme a székelyföldi válogatottnak szurkolt.

A székely-magyar mérkőzés védnöke a Magyarok Világszövetsége volt, mely a győztes csapatot ezüstserleggel jutalmazta.