Vágólapra másolva!
Szoros mérkőzésen háromgólos vereséget szenvedett a magyar férfikézilabda-válogatott a január 19-én kezdődő németországi világbajnokság házigazdájától. A Debrecenben 7000 néző előtt megrendezett összecsapást 23-20-ra nyerték a németek.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Németország 20-23 (13-10)
Debrecen, Főnix-csarnok, 7000 néző
gól: Császár 5/3, Diaz 3, Nagy L 2, Iváncsik T. 2, Gál 2, Ilyés 2, Tombor 2/1, Vadkerti 1, Mocsai T. 1, illetve Preiss 7, Zeitz 5, Schröder 3, Hens 3, Kaufmann 2, Klein 2, Jensen 1/1
hetes: 6/4, illetve 1/1
kiállítás: 8, illetve 10 perc

Soha annyi ember nem látogatott még ki Magyarországon férfikézilabda-mérkőzésre, mint szombaton a debreceni Főnix-csarnokba, ahol 7000 szurkoló várta a világbajnokságra készülő magyar és német válogatott összecsapását.

Hazai részről a korábban kidőlt Laluska és Pérez mellett a könyöksérüléssel bajlódó Iváncsik Gergő, illetve a derekát fájlaló Herbert Gábor sem vállalhatta az összecsapást, de a másik oldalon is akadt hiányzó bőven. Nem utazott el a német válogatott Ammersee melletti edzőtáborából a lábfertőzést összeszedő Markus Baur, aki Magyarországon ünnepelhette volna 200. válogatottságát, de hiányzott Oleg Velikij, Florian Kehrmann, Rolf Hermann, Holger Glandorf és a kapus Carsten Lichtlein sem.

Forrás: MTI

Diaz Ivo támadásban

Az első másfél percben két német sárga lapot és egy Nagy László által szerzett találatot lehetett feljegyezni, de a mérkőzés első 10 percében sem pörgött túlzottan a játék, mindössze 3-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A védekezés elsőrangúan működött mindkét oldalon, ám Fazekas több bravúrt mutatott be kollégájánál, Fritznél, így a 12. percben Heinter Brand szövetségi kapitány kénytelen volt kikérni idejét (5-1).

A német szakvezető gyorsabb mozgást kért védekezésben, ennek megfelelően egy gyors ritmusváltást követően a Fazekast folyton átejtő Schröder, illetve Hens és Preiss találataival a 17. percre 6-5-re alakult az eredmény.

Szerencsére Zeitz buta kiállítását sikerült 3-0-lal abszolválni, 9-6-nál Skaliczki László azért kért időt, hogy néhány apróbb változtatásra hívja fel a figyelmet, s Gál helyére Zubait küldje őrlődni a beállós pozícióba. A félidő végéig maradt is a háromgólos előny, a magyarok 13-10-es előnnyel mehettek pihenőre.

Forrás: MTI

Vadkerti Attila

A második játékrész elején Klein vezérletével 14-13-ra kapaszkodott a vendégcsapat, s Ilyés, illetve Császár hetesével hiába állt vissza a háromgólos különbség, a 39. percben Hens góljával 1-1 után ismét ikszre alakult a mérkőzés (16-16).

A 42. percben Zubai egy hatalmas esés után megsérült, helyére Gál állt vissza, Császár hetes rontott (18-17), ráadásul Preiss után Kaufmann is betalált, ezzel a 46. percben először a mérkőzés folyamán a vb-házigazda válogatottnál volt az előny (18-19).

18-20-nál Tombor emberelőnyből cunderezett Bitter kapujába, Skaliczki László időkérése során több taktikai variációval traktálta tanítványait, Nagy László lelkesített, ám támadásban nem sikerült felvenni az elveszített fonalat.

A hajrában nem sikerült fordítani, a német válogatott 23-20-ra nyert, revánsra vasárnap 16 órai kezdettel, a budapesti Syma-csarnokban lesz lehetőség.

Pincési László