Társoldalunk:

Óriási BL-csatát nyert a Fradi nőikézi-csapata

2007.01.06. 17:43

Két másodperccel a vége előtt kapott góllal 25-25-ös döntetlent játszott a Cornexi-Alcoa-HSB Holding a vendég román Oltchim Valcea csapatával a női kézilabda KEK-ben, a 16 között rendezett első mérkőzésen Székesfehérváron.

Forrás: [origo] A mérkőzés összefoglalója

KEK, a 16 között, 1. mérkőzés:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Oltchim Valcea (román) 25-25 (14-15)
Köfém Sportcsarnok, 1100 néző
Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Szrnka 8 (4), Kenyeres 4, Tápai Sz. 4, Pádár 3, Válova 3, Triscsuk 2, Vijunaite 1, Balogh B., Kordjuk, Lima, Őri E.
Valcea: Dinu és Pislaru (kapusok), Ardean-Elisei 11, Gilca 5, Maier 5, Luca 3, Gheorghe 1, Bese, Grigore, Lecusanu, Manea, Nechita, Tivadar, Vadineau. hetesek: 6/4, illetve 0/0
kiállítások: 2, illetve 12 perc

Vura József, a Cornexi vezetőedzője: "Az eredmény is mutatja, hogy sikerült a lányoknak véghezvinni az eltervezett taktikát. Nagyon kemény munkára kényszeríttettük a Valcea csapatát, amely nagyon jó csapat. Toronymagasan esélyesek, és óriási bravúrnak tartom, hogy mi el tudtunk venni tőlük egy pontot. Visszaemlékezve a Hypo elleni mérkőzésre, ott is gólt kaptunk az utolsó másodperekben, amivel vesztett a Cornexi, ma azonban a döntetlen sikerült. Bízom benne, hogy a következő szoros mérkőzésen, a jövő vasárnapi visszavágón, azt a győzelmet jelentő gólt már mi fogjuk lőni."

Gheorghe Tadici, a Valcea vezetőedzője: "A bírók lekötötték a figyelmemet, ledöbbentem, hogy ilyen bírókat küldenek egy mérkőzésre. Ezt leszámítva természetesen felnézek a Cornexi játékosaira. Többet régebb óta ismerek, mint például Szrnka Hortenziát vagy Kenyeres Fannit, Balogh Beát, illetve a jelenleg kapusedző Sugár Tímeát. De azért lehetett látni a különbséget a két csapat között. Úgy érzem, nekünk több esélyünk van a továbbjutásra."

Szrnka Hortenzia, a Cornexi átlövője: "Meccs előtt kiegyeztünk volna ezzel az eredménnyel, de így utólag nézve, nyerhettünk volna. Kihagytunk ziccereket, az emberelőnyeinket sem értékesítettük úgy, ahogy lehetett volna. A visszavágón biztosan minden eszközt be fognak vetni ellenünk, hogy megverjenek minket, de mi semmi esetre sem megyünk ki feltartott kézzel, mindent megpróbálunk."

Tápai Szabina, a Cornexi játékosa: "Nagyon kemény, nehéz mérkőzés volt. Igazából én reménykedtem, hogy egy pár gólos előnyt tudunk ma szerezni, de sajnos sok ziccer kimaradt, és az ellenfél kapusa is jól védett. Azért én bizakodó vagyok. A továbbjutáshoz jobb játékra lesz szükségünk, és ami nagyon fontos, el is kell hinnie a csapatnak, hogy sikerülhet."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK