Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC bravúros győzelmet aratott a montenegrói Buducnost Podgorica félelmetes otthonában a nőikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában.

női BL, B csoport, 1. forduló:
Buducnost Podgorica (montenegrói) - Győri Audi ETO KC 25-31 (12-16)

A pokoli hangulat ellenére remekül kezdett a Győr, és még emberhátrány alatt is betalált (3-5). A Podgorica állva maradt, és sorra kapta a gólokat (3-8). A későbbiekben sem találta a ritmust a hazai együttes, és az ETO biztosan őrizte előnyét.

Főleg a magyar csapat két román légiósa, Spiridon és Gogirla, valamint Vérten, illetve a védelem sziporkázott. A Podgorica emberelőnye alatt szépített, ám azonos létszám mellett visszaállt a korábbi különbség.

A második félidőben sem került hullámvölgybe a Győr, minden csapatrész jól játszott, így szép lassan nőtt az előny. A közönség nem igazán bírta elviselni, hogy a magyar bajnok sokkal jobb riválisánál, és különféle tárgyakat, petárdákat dobált a pályára, ami miatt sokáig állt a meccs 19-24-nél. Még a dán bírókat és több győri játékost is eltaláltak.

Ezután valamelyest megnyugodtak a kedélyek, a győrieket nem zavarta meg a botrányos jelenetsor, és a hátralévő időben is magabiztosan verték vissza a podgoricai támadásokat. Guiu kapus szenzációs napot fogott ki, ugyanakkor Görbicznek több alkalommal a kapufán csattant a lövése. A Győr teljesen megérdemelten nyert az ellenséges légkör ellenére is. Az ETO a következő fordulóban, szombaton 16.15-kor fogadja a norvég Byasen Trondheim csapatát.

A csoport másik mérkőzésén:
Byasen Trondheim (norvég) - Lada Togliatti (orosz) 25-31

További eredmények:
D csoport:
BUDAPEST BANK-FTC - Kometal Szkopje (macedón) 31-28
Slagelse (dán) - Hypo Niederösterreich (osztrák) 22-25

A csoport:
Aalborg (dán) - Krim Ljubljana (szlovén) 26-24
Dinamo Volgograd (orosz) - Union-Ribarroja (spanyol) 31-29

C csoport:
Podravka Koprivnica (horvát) - Viborg (dán) 32-31
Leipzig (német) - Larvik (norvég) 23-31