Társoldalunk:

Interliga-elődöntős az újpesti hokicsapat

2007.01.10. 21:52

Keddi győzelme után szerdán is nyert az Újpest a horvát Medvescak Zagreb ellen a jégkorong Interligában, s így 2-0-s összesítéssel jutott a sorozat elődöntőjébe, ahol az Alba Volánnal találkozik majd.

Jégkorong Interliga, a legjobb négy közé jutásért:
Forrás: [origo] Újpesti TE - Medvescak Zagreb (horvát) 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)
Megyeri út, 200 néző
gól: Peterdi (10:55), Ladányi (26:06), Peterdi (51:43), Borbás (59:58), illetve Svigir (38:40), Mladenovic (50:19)

Az első harmad elején mindkét csapat kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyt, majd a játékrész derekán a sokkal agresszívebb Újpest ismét fórban volt. Ugyan ez is kimaradt, ám néhány másodperccel a büntetés lejárta után gyönyörű akció végén Peterdi lőtt a hálóba Borbás passza után. A zágrábiak elsősorban Kroseljnek köszönhették, hogy nem kerültek nagyobb hátrányba már a meccs elején: a horvát kapus többször hárított bravúrosan.

A második menet elején Ladányi lövése ellen már a vendégek hálóőre is tehetetlen volt. A második találatot könnyen követhette volna a keddi forgatókönyvnek megfelelő harmadik, ám a lilák nem tudtak újabb gólt szerezni, pedig egy majdnem két percen át tartó kettős emberelőny is rendelkezésükre állt. A harmad végén a horvátok újra nyílttá tudták tenni a meccset azzal, hogy Svigir betalált, ebben a gólban a hazai drukkerek csak annyi örömüket lelték, hogy a gólszerző a nagy örvendezés közben látványosan fenékre esett.

Pofára esni viszont nem szeretett volna a Medvescak, így mindent megtett az egyenlítésért, ami a harmadik harmad derekán sikerült is. A hosszabbítás réme azonban alig másfél percig fenyegetett, mert bár az Újpest került emberhátrányba, egy ellentámadásból mégis Peterdi volt eredményes. Az utolsó másodpercekre a horvátok lehozták kapusukat, így Borbás is betalált az üres kapuba az utolsó pillanatban.

Két 4-2-es győzelmével Ancsin János együttese kiharcolta a továbbjutást és bejutott az Interliga elődöntőjébe, ahol az Alba Volán lesz az ellenfele.

A Borsodi Liga szerdai meccsén:
Csíkszereda - Ferencváros 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

(MobilPress)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK