Társoldalunk:

Euroliga: álomkezdés után kikapott a Sopron

2007.01.10. 20:16

Juhász Sándor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségén (MKOSZ) belül működő ellenőrzési bizottság vezetője szerint még decemberben megszűnt a mandátuma az MKOSZ-elnökség valamennyi tagjának, így Németh László elnöknek is.

Az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában Juhász Sándor hangsúlyozza: mivel Ábrahám István elnökségi tag december 14-én lemondott, az elvileg kilenctagú, de májusban csak öt fővel megalakult grémium létszáma a felénél is jobban lecsökkent, és az alapszabály értelmében így minden tag mandátuma semmissé válik. Ebben az esetben a kiírás alapján titkos szavazással háromfős ad hoc bizottságot kell választani az irányítói szerepkörre.

Németh László, az MKOSZ első embere elismerte a helyzet fonákságát: "Én a szövetség bíróságilag bejegyzett elnöke vagyok, és csak a bíróság törölheti a mandátumomat. Nekem sincs ínyemre ez a Pinochet-szerep, de jelenleg én vagyok az MKOSZ egyetlen legitim képviselője. Február 15-én kerül sor az alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlésre, akkor pont kerülhet e kínos ügy végére. Azután jöjjön, aminek jönnie kell" - nyilatkozta.

A szövetségben dúló belviszály legutóbbi fejezeteként kedden a női tagozat intézőbizottsága fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett Németh László ellen. Ez azt lenne hivatott eldönteni, hogy az elnöknek volt-e joga játékengedélyeket kiadni, illetve a Pécs-Sopron mérkőzésre hivatalosan jelölt ellenőrt (Zsíros Tibort) felmenteni és a mérkőzésre másik ellenőrt (Várhalmi Zsoltot) kijelölni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK