Társoldalunk:

Euroliga: álomkezdés után kikapott a Sopron

2007.01.10. 20:16

Alighanem megszületett a végső döntés a Debreceni Vadkakasok-UPC élvonalbeli férfikosárlabda-csapatának jövőjével kapcsolatban, ugyanis Kósa Lajos polgármester bejelentette, a városnak nem áll módjában és szándékában továbbiakban támogatni a klubot.

"A Vadkakasok rendbetételéhez majdnem annyi pénz kellene, mint amennyi a DVSC labdarúgógárdájának éves költségvetése. Ennyit az önkormányzat nem akar, de nem is tud adni, mivel annak törvényi akadályai vannak" - mondta a városvezető a klub sajtótájékoztatóján.

A debreceni egyesület a közelmúltban csődbe jutott, a játékosok többsége szélnek eredt, és miután az APEH adótartozás miatt felszámolási eljárást indított - tehát lejárt köztatozása van a klubnak -, közpénzzel nem támogatható.

A helyi kosárlabdabarátok számára azonban reményt adhat a polgármester ígérete, mely szerint a város nem kíván kivonulni a kosárlabda finanszírozásából, csak éppen a Vadkakasokat nem áll módjában és szándékában tovább támogatni. Az egyesületi formában működő DEKE - mely jelenleg a második vonalban szerepel - és annak utánpótlása számíthat az önkormányzat segítségére.

A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat 2003-ban 60 millió, 2004-ben 110 millió, 2005-ben 100 millió, míg 2006-ban 90 millió forinttal járult hozzá a Vadkakasok versenyeztetéséhez, és bár kisebbségi tulajdonos volt a csapatot működtető részvénytársaságban, nem vállal felelősséget, amiért annak vezetése rosszul gazdálkodott, és mintegy 200 millió forintos tartozást halmozott fel.

A bajnoki kiírás szerint szombaton a Zalaegerszeg vendégeskedik Debrecenben, és a fentebb említettek ellenére Hajnal Lajos igazgatósági tag úgy nyilatkozott: lesz mérkőzés.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK