Vágólapra másolva!
Utolsó világbajnoki felkészülési mérkőzésén könnyed, 30-24-es győzelmet aratott Szlovénia ellen a magyar férfikézilabda-válogatott. A két csapat pénteken még zártkapus meccsen összeméri erejét.

Forrás: [origo]
A mérkőzés összefoglalója

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Magyarország - Szlovénia 30-24 (15-11)
Szombathely, 3500 néző
v.: Herczeg, Südi
gól: Diaz 4, Gál 4, Katzirz 4, Iváncsik G. 3, Ilyés 3, Mocsai T. 3, Iváncsik T. 2, Józsa M. 2, Nagy Kornél 2, Császár 1, Nagy László 1, Vadkerti 1, illetve Backovic 4, Ivancic 4, Gajic 4, Zvizej 4, Spiler 2/1, Lubej 2, Kavas 1, Brumen 1, Mlakar 1, Natek 1
hetes: 3/0, illetve 3/1
kiállítás: 10, illetve 0 perc

A világbajnokság előtti utolsó hivatalos válogatott mérkőzését játszotta Szombathelyen a magyar férfikézilabda-válogatott, amely Szlovénia ellen lépett pályára. A csapatba Fazekas Nándor mellé a frissen honosított Puljezevic Nenad is bekerült, Tatai Péter kapus csak a lelátóra ülhetett.

A találkozót a szlovénok kezdték jobban, a magyar csapat 1-0 után csak a 14. percben szerezte vissza a vezetést (7-6). A kapuban Fazekas jól védett, támadásban viszont szükség volt Diaz és Császár góljaira, a mozgékonyabb embereknek kellett felvállalni az átlövők szerepét is, Nagy László és Ilyés ugyanis képtelen volt megrendíteni az ellenfelet. Ráadásul Iváncsik Gergő első két hetesét kihagyta, mondhatjuk úgy, Lapajne kapus remekül védett Szlovén részről viszont aktívnak tűnt a Szegedről eltanácsolt Backovic, aki szűk 8 perc alatt kétszer is betalált.

A 14. perctől változott a kép, Iváncsik Gergő második akciógóljával ismét nálunk volt az előny, ezt Diaz, majd Gál még megtoldotta egy-egy találattal, 9-6-nál kénytelen volt időt kérni Kasim Kamenica kapitány, hogy megállítsa a mélyrepülést.

Ideiglenesen sikerült is, 9-8 után azonban ismét a hazaiak következtek, még Ilyés kétperces kisbüntetését is két pazar góllal hozta együttesünk, s zsinórban ötször betalálva 14-9-es előnyre tett szert. A 24. percben Puljezevic is bemutatkozott, egy hetes erejéig váltotta Fazekast, ám labdával nem találkozott, a büntetőt ugyanis Simonovic a kapu fölé bombázta.

A hajrában Szlovénia kettős emberelőnyből közelebb lopakodott, de az első 30 perc így is 15-11-es magyar előnnyel zárult.

Nagy lendülettel kezdte az együttes a második félidőt, Puljezevic hét percig bravúrt bravúrra halmozva kivédte a szlovénok szemét, Gálék pedig gyorsan négy gólt szereztek (19-11). A védekezésváltás is sokat segített, az 5+1-es formációban Vadkerti "zavart", sikerült labdákat szerezni, s az ellentámadásokat pontosan befejezni.

Forrás: MTI

Gál Gyula négy gólt szerzett

Olyannyira, hogy támadásban mindenki lehetőséget kapott, Vadkerti mellett Katzirz, majd az irányítóposztra érkező fiatal Dunaferr-játékos, Nagy Kornél is beköszönt (23-14). Két perc telt el, máris fordult a kocka, zsinórban három találatot szerzett az ellenfél, s csak Puljezevic újabb bravúrja mentette meg attól a válogatottat, hogy ötgólosra olvadjon az előny. Skaliczki László időt is kért, de az igazi taktikai tanácsot Nagy László osztotta ki, aki nagyobb figyelmet kért társaitól.

Puljezevicet nem kellett figyelmeztetni, ő szigorú tekintettel szinte megbabonázta az ellenfelet, újabb hetes, s ziccerek sora maradt ki - nem kétséges, a Pick Szeged kapusával komolyan megerősödött a nemzeti csapat.

Az 50. percre Mocsai találatával ismét kilencre nőtt az előny (27-18), a Lemgo légiósa egy perc múlva ismét betalált, a szombathelyi közönség végre "rászámolhatott" az ellenfélre (28-18).

A hajrában nyugodtan kísérletezgethetett a szakvezetés, a magyar válogatott megerőltetés nélkül nyert 30-24-re. A két csapat pénteken még egy zártkapus összecsapáson összeméri erejét.

Skaliczki László szövetségi kapitány: Nagyon sok szép dolgot láttam a pályán, a fiúk emlékezetesség tették számomra a meccset. Sokat cseréltem, megvannak a kulcsemberek, de ha nem megy, lépni, váltani kell. Sok munka áll még előttünk, rengeteg javítanivaló van, tisztátalan a játékunk, technikai hibáinkat is orvosolni kell."