Vágólapra másolva!
Pénteken hivatalosan is bejelenti az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, hogy szerződteti a szerb Sintelon 21 éves játékosát, Zarko Sesumot. Buday Dániel viszont távozik, az irányítót a német Gummersbach viszi.

Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata szerződtette Zarko Sesumot, a Sintelon válogatott játékosát, olvasható a veszpremkfc.hu oldalán.

A 21 éves balátlövő tagja volt a Jovica Cvetkovic által irányított, Világkupán szereplő szerb nemzeti csapatnak is, legnagyobb sikerét azonban a junior válogatottal érte el, amelynek színeiben a 2005-ös világbajnokságon, majd a tavalyi Eb-n is a torna legjobbjának választották.

Forrás: veszpremkfc.hu

Forrás: veszpremkfc.hu

195 centiméter magas játékost korábban több csapat is csábította, októberben a Hamburger Morgenpost már-már kész tényként tálalta, hogy az átlövő az új szezont az észak-német együttesben kezdi meg. Szerb információk szerint Sesum lelépti díja 150 ezer euró volt.

Februárban távozik viszont a csapat irányítója, Buday Dániel, akire a VfL Gummersbach szemet vetett. A magyar kapust, Fazekas Nándort már soraiban tudó Bundesliga-együttes igazolta le, pontosabban kivásárolja, Budayt ugyanis 2008. június 30-ig kötötte szerződés az MKB Veszprémhez.