Vágólapra másolva!
A Budapest Bank-FTC 32-30-ra kikapott az osztrák Hypo Niederösterreich otthonában a nőikézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában.

Női BL, D csoport, 2. forduló:
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Budapest Bank-FTC 32-30 (18-14)
vezette: Canbro, Claessen (mindkettő svéd)
magyar gólszerzők: Kirsner 8, Mravikova 6, Tóth T. 5/4, Szucsánszki 3, Uhrakova 3, Zácsik 2, Németh H. 1, Soós 1, Szamoránszky 1
büntetők: 5/4, illetve 5/4
kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc

Mindkét csapat nyert az első körben - az FTC a macedón Kometal Szkopje, a Hypo NÖ pedig a dán Slagelse ellen -, így különösen fontos volt a továbbjutás szempontjából a mostani ütközet.

A találkozó elején minden Hypo-gólra jött válasz, a magyaroktól a két szélső, Kirsner és Mravikova jól kapta el a fonalat. A többiek viszont nem, ezért Németh András vezetőedző sokat cserélt. Az osztrák gárda 9-6-ra ellépett, de sikerült visszakapaszkodni, sőt a 22. percben egyenlíteni (11-11). A dél-koreai Oh azonban új lendületet adott együttesének, és a Hypo megint komolyabb előnyre tett szert a szünetig.

A fordulást követően biztosan tartotta a különbséget a hazai együttes. Az FTC nem tudott közelebb férkőzni riválisához, mert a védelem nem zárt elég hatékonyan, ráadásul a támadójáték hullámzott, és több volt a rossz, mint a jó periódus.

Negyedórával a vége előtt egy emberelőnytől új lendületet kapott a Ferencváros, és megkezdte a felzárkózást (51. perc: 27-26). Ettől kezdve megint izgalmas lett az ütközet. Az egyenlítés végül elmaradt - pedig volt rá lehetőség -, és a kritikus szakaszban jobban összpontosító Hypo NÖ végül otthon tartotta a két pontot.

az állás:
1. Hypo NÖ 4 pont/2 mérkőzés
2. FTC 2/2
3. Kometal Szkopje (macedón) 0/1 (28-31)
4. Slagelse (dán) 0/1 (22-25)

Az FTC jövő szombaton 16.15-kor a Slagelsét fogadja.

MTI / Mobilpress