Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC biztos győzelmet aratott a vendég norvég Byasen Trondheim ellen a nőikézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában, így a magyar csapat továbbra is százszázalékos.

Eredmény, nőikézilabda-BL, B csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC - Byasen Trondheim (norvég) 33-27 (17-13)

A Győr az első fordulóban győzött a montenegrói Podgoricán, ugyanakkor a Trondheim otthon botlott az orosz Lada Toljattival szemben.

Kapusparádékkal indult a mérkőzés, majd több ziccer elrontása után a 6. percben vezetett először a hazai gárda (2-1). Igaz, ellépni nem lehetett, mert egyre jobban támadott a norvég együttes is. Aztán a nyitókörben góltalan Görbicz vállára vette csapatát, és negyedóra után megugrott az ETO (8-5).

Az időkérés sem segített a Trondheimen, amely emberhátránya alatt leszakadt (10-5). A folytatásban felváltva estek a találatok, nem forgott veszélyben a hazai vezetés.

A második félidő két gyors norvég góllal indult, ám hamar visszaállt a korábbi különbség. Felgyorsult a Győr játéka, amit nem igazán tudott követni a rivális. Megint sok volt a kiállítás, létszámfölényben a magyar bajnok újból - minden addiginál jobban - elhúzott (24-16), ennek nyomán pedig időt kért a skandináv alakulat edzője.

Forrás: MTI

Később Guiu, a győriek román kapusa bokasérülést szenvedett, helyére Herr állt be. A kényszerű váltás nem okozott gondot, a Győr továbbra is remekelt, teljesen megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

A Győr jövő szombaton magyar idő szerint 14 órakor Toljattiban lép pályára.

Az állás:
1. Győr 4 pont/2 mérkőzés
2. Lada Toljatti (orosz) 2/1
3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 0/1 (25-31)
4. Trondheim 0/2 (52-64)