Társoldalunk:

Mégis továbbjutott a Szentes a LEN-kupában

2007.01.15. 17:56

A Honvéd az I, a Dunaújváros az L betűjelű negyeddöntős csoportba került a női BEK hétfői, római sorsolásán. A LEN-kupában a legjobb nyolc csapat elosztása viszont nem kedvezett a magyaroknak: ugyanabba a négyesbe került az Újpest-OSC és a Szentes.

A Bajnokcsapatok Európa Kupájában a magyar bajnok Domino-BHSE-Polo SC két görög együttes, a Vuliagmeni és a Glyfada mellett még az orosz Uralocskát kapta riválisul, míg a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-nak két olasz, a Fiorentina és az Orizzonte, továbbá az orosz Kirisi lett a csoporttársa.

A Honvéd nem csupán "saját erőből" lehet képes a legjobb négy közé jutás kiharcolására, az első vagy második hely megszerzésében az is segíthet, hogy hazai medencében, a Kőér utcai uszodában játszhat a február 2. és 4. között esedékes, körmérkőzéses rendszerű viadalon. A Dunaújvárosnak ugyanakkor a szicíliai Cataniában igazi bravúr szükségeltetik ahhoz, hogy ott lehessen a legjobb négy mezőnyében is.

A női LEN-kupában az L jelű kvartettbe sorolták az Újpest-OSC-t és a Szentest is, további ellenfelük a házigazda olasz ASD Roma és az orosz Olimp Novgorod lesz. Vigaszul legfeljebb az szolgálhat a honfitársnőknek, hogy a másik csoport az övéknél is erősebbnek tűnik.

A négyesek összetétele:
BEK:
I csoport (színhely Budapest): Uralocska (orosz), Vuliagmeni (görög), DOMINO-BHSE-POLO SC, Glyfada (görög)
L csoport (Catania): Fiorentina (olasz), Kirisi (orosz), Orizzonte Catania(olasz), DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA-ELCO

LEN-kupa:
I csoport (Zaandam):Plebiscito (olasz), Patrasz (görög), Nereus Zaandam (holland), Olympiakosz Pireusz (görög)
L csoport (Róma): ASD Roma (olasz), UTE-OSC-CEMELOG, Olimp Novgorod (orosz), HUNGERIT-TOP-COP-SZENTESI VK.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK