Vágólapra másolva!
Hazai pályán súlyos, 34-26-os vereséget szenvedett Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapata a dán Slagelse ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, ezzel nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 3. forduló:
Forrás: [origo] Budapest Bank-FTC - Slagelse (dán) 26-34 (13-15)
Kőbányai út, 1200 néző
v.: Franco, Rodriguez (spanyolok)
gól: Tóth T. 6/1, Mravikova 4, Soós 4, Uhrakova 3/1, Zácsik 3/1, Szucsánszki 2, Kirsner 2, Szamoránsky A. 2, illetve Turej 8/1, Popovic 8, K. Kristensen 4, Melgaard 3, Bulatovic 3, Batinic 3, Lungu 2, Savic 2, Krogshede 1
hetes: 4/3, illetve 2/1
kiállítás: 4, illetve 20 perc

Egyaránt egy-egy győzelemmel és vereséggel várhatta a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. mérkőzését a Ferencváros és a Slagelse nőikézilabda-csapata. Ahogy Németh András vezetőedző elmondta, csapata számára nincsen tét és nincsen komoly elvárás, már az is nagy szó, hogy a BL-ben szerepelhet. Márpedig ez kötelez, így gondolhatta a hazai szurkolósereg is, amely megtöltötte a Kőbányai úti sportcsarnokot.

Lendületesen is kezdte a mérkőzést a magyar együttes, de a körülményekhez képest gyengén kézilabdázott. Hogy mire értjük mindezt? Nos, a spanyol játékvezető-páros már az 5. percben sárga lapot adott Anja Andersennek, aki végigreklamálta a mérkőzést, tegyük hozzá, nem véletlenül.

Franco és Rodriguez túlontúl komolyan vette a hazai pálya fogalmát, az első játékrészben hat kiállítást osztottak ki a dánoknak és három hetest ítélt a Fradinak (a másik oldalon mindkét kategóriában nulla volt a mérleg), a hatalmas "hátrány" ellenére azonban a Slagelse villogott, nem zavarta a dánokat az sem, ha kettővel kevesebben voltak a pályán, akkor is gólt szereztek.

A 13. percben 5-5-nél érte utol ellenfelét először a dán szupercsapat, majd három alkalommal is emberhátrányban sikerült átvenni a vezetést. Popovic semlegesítése negyedóráig működött hatásosan, támadójátékban Tóth bombái jelentettek megnyugvást, a többiek ziccerekben is inkább ejtettek a mumus Legangernek, s nem kockáztatták, hogy a lövés elakadjon a norvég klasszisban.

Soós jobbátlövőben ténfergett és sokat rontott, Németh Helga ennek ellenére a kispadon ücsörgött, az impotens támadójáték miatt még a 16 esztendős Zácsik is szerepet kapott.

12-14-nél Németh András időt kért, s dühöngve kért nagyobb figyelmet, ugyanis szerinte "olyan emberek kerülnek helyzetbe, akik nem kerülhetnének."

A hajrában Popovic megsérült, a közönség sportszerűtlenül kifütyülte a letámogatott szerbet, a félidőben viszont a Slagelsének volt oka az örömre, hiszen 15-13-as előnnyel mehetett pihenőre.

A második játékrészt a délszláv trió, Popovic, Savic és Bulatovic góljai vezették be (13-18), Leganger rettegésben tartotta a magyar támadókat, a tízperces hazai gólcsend, és a 0-5-ös dán rajt gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást (13-2¬0).

Forrás: MTIA cserék sem segítettek, ráadásul a spanyol bírók kompenzálva az addigi ténykedést Kirsnernek piros lapot adtak a Turej ellen elkövetett szabálytalanság miatt. A gyorsvonat-sebességgel száguldó Slagelse ellen Harisova néhány bravúrral még tartotta a Fradit, a különbség azonban folyamatosan nőtt (19-27).

A hajrában Loft is lelátóra csüccsent piros lapja miatt, Savic ezt újabb emberhátrányos góllal ünnepelte. A végeredmény 34-26 lett a dánok javára, a napi gondokkal küzdő Fradi számára a csoportkör féltávjánál gyakorlatilag lehetetlen küldetéssé vált a továbbjutás.

Az FTC a következő fordulóban, február 10-én a Hypo NÖ-t fogadja.

A csoport másik mérkőzésén:
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Kometal Szkopje (macedón) 38-27 (20-13)

Az állás: 1. Hypo NÖ 6 pont, 2. Slagelse 4, 3. FTC 2, 4. Szkopje 0