Vágólapra másolva!
Kijavított pályán lép pályára délután a magyar válogatott Mannheimben a németországi férfikézilabda-világbajnokságon, miután dán és horvát fenyegetésre felújították a játékteret. A két gárda a kedd esti edzés után hivatalosan tiltakozott a nemzetközi szövetségnél (IHF), sőt bojkottal fenyegetett.

"Ilyen talajon nem lehet vb-meccset játszani. Ha nem csinálnak valamit a szervezők, nem állunk ki az esti mérkőzésre. A borítás alatti levegőbuborékok miatt összevissza pattog a labda" - dühöngött Carsten Thybo dán szövetség elnöke..

A házigazdák éjjel 3 órán át javítgatták a burkolatot, amelyet a stuttgarti csarnokból szállítottak át előző este Mannheimbe. "Az éjszakai hideg miatt a pálya merev lett, és nem lehetett rendesen lefektetni. Mára rendben van minden" - mondta a helyi szervezőbizottság vezetője, Daniel Hopp.

"A legfontosabb, hogy az IHF komolyan vette a felhívásunkat, s lépett az ügyben" - kommentálta a történeteket Thybo. A horvátok világklasszis irányítója, Ivano Balic azonban így sem elégedett maradéktalanul. "Jobb lett a pálya, de még mindig nem tökéletes. Gyors indításoknál az ember könnyen elveszítheti a labdát, még szerencse, hogy mindkét csapatra hasonló körülmények várnak."

Skaliczki László együttese 16.15-től "teszteli" éles körülmények között a mannheimi talajt Csehország ellen, míg a vonakodó dánok és horvátok 20.15-kor kezdenek.

[origo] / (MTI)