Vágólapra másolva!
Remek játékkal győzött a Domino-BHSE a férfivízilabda-Euroligában: a magyar csapat a D-csoport rangadóján 15-7-re verte az olasz Posillipót. A Kőér utcai találkozón elsősorban remek védekezésével tűnt ki a Honvéd, az olaszok az első két negyedben mindössze egy gólt lőttek.

Eredmény, férfivízilabda-Euroliga, D csoport, 4. forduló:
Domino-BHSE - Posillipo (olasz) 15-7 (5-1, 5-0, 1-2, 4-4)
Kőér utca, 800 néző
v.: Margeta (szlovén), Vassiliou (görög)
gól: Biros 3, Szívós 3, Kiss G. 3, Molnár T. 2, Hárai 2, Fodor 1, Benedek 1, illetve Udovicsics 4, Janovics 2, Postiglione 1

A felek első csoporttalálkozóján, Nápolyban, január 10-én bravúros teljesítménnyel rukkolt ki a Honvéd, amikor is az európai mezőny élcsapatai között jegyzett, a Final Fourban tavaly harmadik, 2005-ben Euroliga-győztes Posillipót - hazai medence ide vagy oda - 13-10-re legyőzte. Ennél fogva a budapesti összecsapás tétje az volt, hogy egy újabb sikerrel Kovács István együttese gyakorlatilag biztos csoportelső, azaz már továbbjutó, és ha netán a hátralévő két meccsét elveszítené is - mely feltételezés legfeljebb elméletileg állja meg a helyét -, legrosszabb esetben második helyezettként tagja a legjobb nyolc alkotta Euroliga-mezőnynek.

A hazai gárda olimpiai bajnokokkal zsúfolt alakulata már az elején egyértelművé tette, ki a jobb. Olyannyira, hogy egészen elképesztő - és ezen a szinten szinte elképzelhetetlen - különbség alakult ki már a nagyszünet előtt, mivel a tíz magyar gólra egyetlen egyszer érkezett csupán válasz a vendégek részéről, vagyis kétszer 8 percnyi tiszta játékidő után már eldőlt a találkozó végkimenetele. A harmadik negyedet ugyan az itáliaiak nyerték, a meccset azonban hatalmas fölénnyel a Honvéd, amelyben különösen Biros Péter és Szívós Márton nyújtott kiemelkedőt, de Gergely István kapusteljesítménye is dicséretet érdemel.

A Honvéd 12 ponttal, tökéletes mérleggel vezeti a négyest, a Posillipo 4 pontjával a harmadik.

A négyes másik mérkőzésén:
Panioniosz (görög) - CNA Barceloneta (spanyol) 8-9

A barcelonai csapatnak 7 pontja van, az athéni együttes pedig négy forduló után is nullapontos. Az ötödik forduló összecsapásait a melbourne-i vb után rendezik, a Honvéd április 14-én 18.30 -tól fogadja a Panionioszt a Kőér utcában.

Mobilpress / (MTI)