Vágólapra másolva!
Kedden a nyolcaddöntőkkel rajtol el a nőikosárlabda Euroliga kieséses szakasza, melynek során az MKB-Euroleasing Sopron otthon, míg a MiZo Pécs idegenben kezdi meg a két győzelemig tartó sorozatot.

Ránézésre a soproniaknak lesz könnyebb dolguk, hiszen 3 mérkőzés esetén kétszer saját közönségük előtt léphetnek pályára, igaz, a közbülső állomás az oroszországi Jekatyerinburgban annál nehezebbnek ígérkezik.

A csoportkör után Székely Norbert együttese a 18 tagú mezőny 7. helyén végzett, míg a 2003-as bajnok uráliak - ugyancsak 6/3-as győzelmi mérleggel - tizedikként zártak. A magyarok főpróbája remekül sikerült, hiszen szombati NB I-es meccsükön 60 (!) ponttal, 102-42-re verték a vendég Szolnokot úgy, hogy a nyitónegyedben mindössze 2 pontot kaptak.

Jóval nehezebb menetelés vár a pályaválasztó első 8-ból éppenhogy kiszorult Pécsre, amelynek a továbbjutáshoz legalább egyszer - kedden vagy esetleg jövő szerdán - nyernie kell a címvédő cseh Brno csarnokában. A baranyai szurkolókon mindenesetre nem múlik a siker, hiszen több mint százan igényeltek jegyet az első idegenbeli találkozóra, és várhatóan pénteken is színültig megtelik a Lauber Dezső aréna. Rátgéber László alakulata a hétvégén rápihent a csehországi túrára, és legutóbb szerdán vívott tétmeccset, melynek során 50 ponttal legázolta a Kecskemétet (41-91). A rivális sörgyáriak a múlt héten világcsúcsot döntöttek azzal, hogy már 254 mérkőzés óta nem kaptak ki az ottani pontvadászatban...

Az Euroliga magyar csapatainak menetrendje a nyolcaddöntőben:
1. mérkőzések, január 30. (kedd):
MKB-Euroleasing Sopron - Jekatyerinburg (orosz) 18 ó
Brno (cseh) - MiZo Pécs 17.45

2. mérkőzések, február 2. (péntek):
Jekatyerinburg - MKB-Euroleasing Sopron 16.30
MiZo Pécs - Brno 18

3. mérkőzések, február 7. (szerda) - ha szükséges:
MKB-Euroleasing Sopron - Jekatyerinburg (orosz) 18
Brno (cseh) - MiZo Pécs 20