Vágólapra másolva!
Michael Finley a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett hárompontosával győzött a San Antonio Spurs a Los Angeles Lakers otthonában az NBA legutóbbi játéknapján. 

Finleynek ez volt az ötödik hárompontosa a mérkőzésen, minek köszönhetően 17 ponttal zárt, noha mindössze 33 százalékos pontossággal dobott. A Lakersben Kobe Bryant 31 pontot szórt, míg a vendégeknél Tim Duncan és Manu Ginobili egyaránt 21 pontig jutott, Duncan emellett 14 lepattanót szedett és 9 asszisztot adott.

Phoenix Suns tovább építette új klubrekordját, ezúttal a Cleveland Cavalierst intézte el 15 ponttal, amivel zsinórban 17-edszer nyert, ez az NBA történetének hetedik leghosszabb győzelmi sorozata.

A játéknap legjobb dobója a washingtoni Antawn Jamison volt, aki 34 ponttal járult hozzá Boston Celtics vereségsorozatának 11. fejezetéhez.

A Detroit Pistons edzője Flip Saunders pályafutása 500. győzelmét ünnepelhette az Indiana Pacers ellen, a vállsérüléséből felépült Mo Williams pedig kilencmeccses kihagyás után 30 ponttal segítette győzelemhez a Milwaukee Buckst a New York Knicks ellen.

Eredmények:
Seattle SuperSonics - Los Angeles Clippers 76-98
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 100-115
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 94-96 - hosszabbítás után
Milwaukee Bucks - New York Knicks 107-105
Boston Celtics - Washington Wizards 91-105
Detroit Pistons - Indiana Pacers 95-87