Vágólapra másolva!
Valószínű Magyarországon kerül sor a szerb Naisa és a koszovói Vlaznimi nőikézilabda-csapatinak összecsapására. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) mindkét félnek eljutatott hivatalos álláspontja szerint a Challenge-kupa 4. fordulójának oda-visszavágóját semleges pályán kell megrendezni.

Az EHF már értesítette a Magyar Kézilabda Szövetséget, mivel nagyon valószínű, hogy mindkét találkozóra Magyarországon kerülne sor, valószínű egy vagy két nap különbséggel. Az EHF abban bízik, hogy a két klub hamarosan megegyezik majd a mérkőzések időpontjában (eredetileg február 17-18-a, illetve 24-25-e a kijelölt dátum).

"Függetlenül attól, hogy hol kerül sor a találkozókra, mindkét klub kénytelen a költségeket (szállás, utazás) saját maga fedezni, míg a helyi szervezéssel járó kiadásokat felezik. Amikor a két klub megegyezett a mérkőzések helyszínéről, az Európai Kézilabda Szövetség emberei ismét kapcsolatba lépnek az egyesületek képviselőivel" - olvasható a hivatalos közleményben.

Mint ismeretes a szerb állam - amely nem ismeri el Koszovó függetlenségét - a ZRK Kikinda számára megtiltotta, hogy pályára lépjen, így az EHF a nagykikindai csapatot 7500 eurós büntetéssel sújtotta, s ezen kívül kétéves eltiltással is sújtotta.