Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán másodszor is legyőzte az orosz Jekatyerinburgot a női kosárlabda Euroliga két diadalig tartó nyolcaddöntőjének utolsó mérkőzésén, így 2-1-re megnyerte a párharcot.

Eredmény:
MKB-Euroleasing Sopron - Jekatyerinburg (orosz) 80-70 (25-15, 20-24, 15-18, 20-13) - a mérkőzés összefoglalója
pontszerzők: Matovic 17, Gorbunova 16/3, Branzova 12, Honti 12, Károlyi 10/6, Cserny 6, Németh 4, Horváth Zs. 3, illetve Batkovic 23, Ford 12, Whalen 11/6, Barnes 11, Szitnyak 6/6, Karpova 3, Zakaluzsnaja 2, Lescseva 2.

A 2004-es bajnok Jekatyerinburg a múlt kedden 11 pontot dobó francia Sauret nélkül érkezett, aki a hírek szerint összeveszett Milan Veverka vezetőedzővel, ám az ellenfél az ő távollétében is remekül kezdett. Főként Batkovic, az ausztrál óriás volt elemében: szórta a kosarakat, és fontos lepattanókat szedett. Aztán 3-8-nál megállt az oroszok tudománya, így a Sopron egy 14-2-es rohammal átvette a vezetést.

A második negyed elején a brillírozó Károlyi bevágta harmadik tripláját is, a tavalyi év második számú fiatal európai játékosává választott Gorbunova kirobbanó formát mutatott, így a tüdőgyulladással is a kispadon ülő Székely Norbert együttese csakhamar megnyugtató előnyre tett szert. A 14 pontot szóró Batkovicot a hazaiak szerencséjére 3 személyivel lecserélték, ám a félidőben a "négyfaultos" Ford miatt így is 45-39 volt az állás.

Térfélcsere után villámgyorsan egy pontra olvadt a különbség, ám ennél közelebb eleinte nem tudott férkőzni a letámadással próbálkozó rivális. Újabb hazai figyelmetlenségek következtek, és 51-52-nél fordult a kocka. Rengeteg szabálytalanság és büntető következett, melyekből a hazaiak jöttek ki jobban, így 30 perc elteltével 60-57-et mutatott a tábla.

A hajrában az elfáradó uráliak rontottak többet, aminek köszönhetően a zöld-sárgák lassanként ismét megléptek tőlük. Szitnyak hármasai a végén visszahozták a vendégreményeket, ám a remekül büntetőző és lepattanózó Matovic szíve a helyén volt, így a lelkes hazaiak kicsikarták a győzelmet és a továbbjutást.

A soproniak számára csak ezután következik a "feketeleves", ugyanis a legjobb 8 között a 2005-ös bajnok, legutóbb döntős Szamara vár rájuk, ráadásul az ugyancsak két sikerig tartó párharc során az oroszoknál lesz a pályaelőny. A meccsnapok: február 20., 23. és (szükség esetén) 28.

Székely Norbert vezetőedző: "Bent vagyunk Európa legjobb nyolc csapata között! Küzdöttünk, hajtottunk, a nehéz helyzetekben pedig a közönség segített. Jöhet a Szamara, megpróbálunk bekerülni a Final Fourba."