Vágólapra másolva!
Kikapott a Budapest Bank-FTC a vendég osztrák Hypo Niederösterreich csapatától, így szinte minden reménye elszállt, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligájában bejusson a negyeddöntőbe.

Női BL, 4. forduló, D csoport:

Forrás: [origo]
Budapest Bank-FTC - Hypo Niederösterreich (osztrák) 34-36 (17-16)


FTC:Csere:
Hypo:Csere:
kiállítás:

Jól rajtolt az FTC, és az első gólt csak 3-0 után az ötödik percben kapta, 6-1-nél időt is kért a Hypo. A támadójáték nagyon eredményes volt, és emellett a védekezést is dicsérni lehetett. Állandósult a különbség, majd egy emberhátrány megtörte a hazaiak lendületét, és a szünet előtt 15-8-ról 16-15-re módosult az állás, ráadásul Tóth büntetőt hibázott. Aztán kis híján egyenlő lett, azonban Acimovic időntúli szabaddobásból esett gólját a bírók érvénytelenítették.

Ami nem sikerült a pihenő előtt, összejött a Hypónak a fordulás után: 18-18-nál egyenlő lett az állás. A hullámvölgynek nem volt vége, fordított az osztrák bajnok (35. perc: 19-20). Cserékkel próbált frissíteni Németh András vezetőedző, ám úgy tűnt, hiába, mert a rivális 24-21-re meglépett.

Emberelőnyben azonban az FTC magához tért, ám Szamoránsky kiállítása a legrosszabbkor jött. 25-28-nál Németh újból időt kért, de a hátrányt már nem lehetett ledolgozni.

Forrás: MTI

A Fradi hiába vezetett, a sárgamezes osztrákok fordítottak

A mostani vereséggel az FTC-nek szinte semmi esélye sincs, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé. A népligetiek jövő szombaton a macedón Kometal Szkopje otthonában lépnek pályára. A két csapat első, budapesti találkozóján 31-28-ra nyert a Németh-gárda. Mivel a csoport harmadik helye KEK-negyeddöntőt ér, ezért az FTC-nek nem szabad három gólnál nagyobb különbséggel kikapnia, máskülönben bizonyosan búcsúzik az európai porondtól.

Az állás:
1. Hypo NÖ 8 pont/4 mérkőzés
2. Slagelse (dán) 4/3
3. FTC 2/4
4. Kometal Szkopje (macedón) 0/3.

A másik magyar csapat, a Győri Audi ETO KC vasárnap 18.15-kor a norvég Byasen Trondheim vendége lesz.