Vágólapra másolva!
A csalódást jelentő svédországi Európa-bajnokság után lemondott posztjáról Brian Lyngholm, a dán nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A hírek szerint a szakember nem találta meg a megfelelő hangot a játékosokkal. Az ideiglenesen kinevezett tréner ismét Jan Pytlick lett, az olimpiai bajnok szakvezető egyelőre az Ukrajna elleni vb-pótselejtezőig vállalta a feladatot.

Ismét Jan Pytlick lett a dán nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, miután elődje, Brian Lyngholm a svédországi Eb-n elért 11. hely után benyújtotta lemondását. A dán szövetség sajtóközleményben tudatta, az Ukrajna elleni világbajnoki pótselejtezőre a régi-új szakvezető, Jan Pytlick készíti fel a nemzeti csapatot.

A szakember, aki jelenleg a GOG Svendborg munkáját is irányítja, tavaly adta át a stafétát Lyngholmnak, aki a hírek szerint nem találta meg a hangot a válogatott klasszisaival.

"Boldogok vagyunk, hogy egyelőre megoldódott a helyzet, s egy kis nyugalom költözik a válogatott környékére, legalábbis a vb-selejtezőig. Jan Pytlick személyében a megfelelő embert találtuk meg a posztra" - nyilatkozta Hans-Christian Jacobsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke.

Forrás: EPA

Pytlick csapata Athénban megvédte olimpiai elsőségét

"Igent mondtam a feladatra, mert a problémát meg kell oldani. Ismerem a csapatot és az ukrán ellenfelet is, így bizakodó vagyok" - vélte Pytlick.

Dán lapok már azt is találgatják, ki lehetne a hosszú távú megoldás a válogatott élén, Pytlick mellett felmerült Ulrik Wilbek, Kim Jensen és Heine Eriksen neve is. És persze Anja Andersené, aki szívesen vállalná a feladatot, de ahogy korábban fogalmazott, a jelenlegi szövetségben nem szívesen látnák őt.

Nem úgy Szerbiában, ahol a Sandra Kolakovic helyén ismét szívesen látnák a dán szakembert. Anja Andersen egyszer már elvállalta a feladatot, irányításával a szerb válogatott kiverte Eb-selejtezőn a vb-ezüstérmes Romániát, s kvalifikálta magát a svédországi kontinensviadalra. Ám Andersen ahogy jött, úgy távozott is, a nagy sztárok nem vállalták a szereplést, Szerbia pedig leszerepelt.

Szerb források szerint ismét felmerült a lehetőség, szerződtessék Andersent, ez ugyanis garancia lehetne arra, hogy Bojana Petrovic, Katarina Bulatovic és Andrijana Budimir ismét válogatott mezt öltsön.