Vágólapra másolva!
Jól mutatkozott be a magyar férfivízilabda-válogatott a kolozsvári nemzetközi tornán: Kemény Dénes csapata egy góllal legyőzte a horvát nemzeti együttest a csütörtöki nyitónapon.

Eredmény:
Magyarország - Horvátország 11-10 (3-2, 3-2, 3-4, 2-2)
a magyar góldobók:
Kiss G. 3, Benedek 2, Biros 2, Kiss G. 1, Varga Dénes 1, Varga Dániel 1, Szívós 1.

A világbajnoki felkészülésbe illesztett romániai tornára, amelynek további szereplője a német, a görög és a vendéglátó román csapat, három alapembere - Kásás Tamás, Madaras Norbert, Szécsi Zoltán - nélkül utazott el a magyar válogatott. A légiósokra ugyanis - akik kedden játszottak az olaszok elleni, 8-8-ra végződött barátságos találkozón Kecskeméten - igényt tartottak itáliai klubcsapataik, mivel ott még tart a bajnokság.

Így aztán a kapuba Kemény kapitány a kapuba az ifjú Baksa Lászlót állította, aki egy lövést fejjel (!) mentve bravúrt is bemutatott az elején. Erre szükség is volt, mert a horvátok vezettek kétszer is (0-1, 1-2), az első szünetig azonban a taljánoknak négyet lövő Benedek Tibor második góljával 3-2 lett "ide".

A második negyedben alapvetően két Biros Péter-bomba - az első büntetőből, a másik megúszás végén született - biztosította a kétgólosra hízott magyar előnyt, bár Kiss Gergely léc alá zúdított lökete is parádés volt. A szeptemberi, belgrádi Európa-bajnokságon hetedik horvátok a harmadik nyolc percben felzárkóztak háromszor is egy gólra az ősszel a szerbek mögött ezüstérmes magyarokkal szemben, akik csak az utolsó "ellencsapásra" nem válaszoltak, ennél fogva Benedekék minimális vezetésénél (9-8) következhetett a záró játékrész.

Ebben is oda-vissza jelleggel estek a találatok - magyar részről Kiss parádézott -, s bár az utolsó szó a riválisé volt, a győztes a magyar válogatott lett. Pénteken az első napon pihenő görög együttes következik, meglehetősen korai időpontban: délelőtt 9 órától.

A csütörtöki másik mérkőzésen:
Románia - Németország 5-7.