Társoldalunk:

Vura még csiszolná a Cornexi támadójátékát

2007.02.15. 8:38

Január közepén még igen távolinak tűnt a legjobb négy közé jutás a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata számára. Azóta azonban nagyon fordult a világ: a fehérváriak nyolc pontot szereztek öt mérkőzésből úgy, hogy a nagy riválisok közül otthon legyőzte a bajnok Győrt, s nyert a Dunaferr vendégeként is. A sűrű, de nagyon sikeres két és fél hétről Vura Józsefet, a Cornexi vezetőedzőjét kérdeztük.

- Hogyan értékeli az elmúlt pár hónap teljesítményét?
- Vízválasztó időszakon vagyunk túl. Két és fél hét alatt öt bajnokit és egy kupameccset játszottunk, ezeken várakozáson felül teljesített a csapat. A Győr itthoni és a Dunaferr idegenbeli legyőzésével két olyan bravúrt is végrehajtottunk, aminek köszönhetően a lépéshátrányunkat lépéselőnnyé változtattunk a felsőházba jutásért folytatott küzdelemben. Ugyanakkor tudjuk, hogy a célunkat még nem értük el. A jelenlegi helyzetünket megbecsülve, de a pontokat nem számolgatva kell a győzelemre törekednünk a hátralévő meccseinken.

- Konkrétan mivel elégedett?
- Összességében a csapattal, a lányok által edzéseken elvégzett tisztességes és rengeteg munkával. Ezek és az önmagukba vetett hitük - ami rendkívül fontos - vezetettek a mostanában elért sikersorozathoz. A játékosok keményen, minden szó nélkül végzik a munkát, és látszik, hogy hisznek is abban, amiért küzdenek. A pályán is jól teljesítettek, és erővel is jól bírták a nagy terhelést.

- Melyik meccsen látta először a változásra utaló jeleket?
- A Ljubljana és Hypo elleni hazai Szuperkupa-mérkőzéseken már látható jele volt, hogy elindult valami pozitív, hiszen partnerei tudtunk lenni a két csapatnak, és sokáig szoros eredményt értünk el ellenük. Ezek a meccsek egyértelműen hasznára voltak a felkészülésnek. Ezt követte egy nagyon komoly kupacsapat, a Valcea, amellyel szemben itthon az utolsó percekben győzelmi esélyt szalasztottunk el. Ennek ellenére látszott, hogy a lehetőség adott a nehéz csaták megnyerésére is. A Győrnek, mint az idei bajnokság abszolút bajnokesélyesének a legyőzése pedig igazi csapatmunka volt. Ez óriási önbizalmat és lökést adott a Cornexinek, hiszen a siker mindig összekovácsolja a csapatszellemet, és lendületet ad a további feladatokhoz.

- Van olyan taktikai változtatás, amit mindenképpen szeretne megvalósítani a hátralévő meccseken?
- A támadójátékunkon van még mit csiszolni, a védekezésünkön pedig lesz egy kis összehangolni való; ezen kívül lényeges változtatást nem tervezek. Az elmúlt időszakban a játékosok hozzászoktak ahhoz, hogy milyen poszton lesznek bevetve, így nem okoz nekik meglepetést a feladat.

Forrás: handballphotos.com

Tápai Szabina
Forrás: handballphotos.com

- Sokan biztosra veszik, hogy a Cornexi már a négy között van. Ön mit gondol erről?
- Igaz az esélyeink megvannak, de korántsem vagyunk még a felsőházban. Nagyon fontos mérkőzéseink vannak hátra, és általában ezek a kötelező meccsek egyben a legnehezebbek is. Semmiképp sem kiabálnám el, hiszen rengeteget kell még dolgoznunk. A lendületünk eddig megvolt, de mostantól kéthetente jönnek a meccsek, amiről még nem tudjuk, hogy ez előny vagy hátrány a számunkra. A lényeg, hogy a lányok ugyanolyan lelkesen, profi hozzáállással dolgozzanak tovább, ahogy eddig. Egy biztos: a hátralévő négy találkozón mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából, és akkor van esélyünk, mivel a sorsunk a mi kezünkben van.

- Mit szól ahhoz, hogy a Magyar Kupában a Cornexi a Ferencvárossal játszik?
- Abszolút nem bánom, hogy a Ferencvárost kaptuk ellenfélnek. Az elmúlt meccsen is egészen az elhibázott hetesünkig szépen tartottuk magunkat, és ha azt belőjük, talán másképp is alakul a mérkőzés. Azt nem mondom, hogy nyertünk volna, de biztos, hogy akkor sokkal jobb meccset vívunk. Abban bízom, hogy a kupameccsen egy igazán jó és szoros mérkőzést játszunk majd a Fradi ellen.

A Cornexi-Alcoa-HSB Holding 2007-es bajnoki eredményei:
Cornexi-Alcoa - Győri ETO KC 24-23
FTC - Cornexi-Alcoa 36-25
Cornexi-Alcoa - Hódmezővásárhely 35-28
Dunaferr - Cornexi-Alcoa 27-30
Makó - Cornexi-Alcoa 26-32

Presstige Média

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK