Vágólapra másolva!
A szombati, magdeburgi kettős német-magyar barátságos pólós csatában a hét góllal győztes női válogatott után a férficsapat is nagy különbséggel nyert a vendéglátók nemzeti együttese ellen: Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő legénysége hat találattal bizonyult jobbnak a Hagen Stamm irányította hazaiaknál.

Eredmény:
Németország - Magyarország 5-11 (1-1, 2-3, 1-4, 1-3)
magyar góldobók: Varga Dániel (3), Szívós, Kiss G. 2-2, Steinmetz Á., Kiss Cs., Varga Dénes, Gór-Nagy.

Az Elbeschwimhalléban rendezett, műúszóbemutatóval és lézershow-val indult gálán a magyar nemzeti gárda - három alapembere, az olasz idegenlégiós Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán nélkül is - simán verte a németeket. A múlt heti, kolozsvári tornán a szombati házigazdákkal szemben 12-8-ra diadalmaskodó Kemény-legénység ezúttal is érvényre juttatta a tudáskülönbséget.

A sportági statisztikusok már a meccs előtt sem felejtették el megjegyezni, hogy Magdeburg 1934-ben is magyar siker színhelye volt, az akkori férfi Európa-bajnokságon Halassy Olivérék aranyérmesként zártak, éppen Németország válogatottját megelőzve. A "sorrendiség" most is maradt, a vendéglátóknak halovány esélyük sem volt a jelen magyar válogatottja ellen.