Vágólapra másolva!
Hiába mutatott be klubrekordot jelentő 56 védést Rick DiPietro, a New York Islanders kapusa, a városi rivális Rangers büntetőkkel 2-1-re legyőzte a Szigetlakókat az NHL legutóbbi játéknapján.

A meccs már minden szempontból a rájátszást idézte, remek volt a hangulat, és végig izgalmasan alakultak az események. A Rangers hiába uralta az első harmadot, Jason Blake szemfüles volt, és emberelőnyben ütött be egy levágódó korongot Henrik Lundqvist kapujába.

Egészen a 41. percig tartotta magát a vendégcsapat, de DiPietro 36 védés után megadta magát, Jed Ortmeyer bombája kijött a portásról, Petr Prucha pedig beemelte a kipattanót. A harmadik harmadban a Rangers további 19 alkalommal találta el az Islanders kapuját, de DiPietro ihletett formában tette a dolgát, így jöhetett a szétlövés.

A büntetőknél Matt Cullen volt az egyetlen, aki betalált, így amikor Lundqvist kivédte Randy Robitaille próbálkozását, megszakadt a Parkőrök öt meccs óta tartó nyeretlenségi sorozata a városi vetélytárs ellen, egyúttal négy vereség után az idei szezonban először nyertek a Long Island-i gárda ellen. A Rangers ezzel két pontra feljött a rájátszást jelentő nyolcadik helyen álló Carolina mögé Keleten, az Islanders a hetedik pozíciót foglalja el, és három ponttal gyűjtött többet, mint a Hurricanes.

eredmény:
New York Rangers - New York Islanders 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) - szétlövés után
gól:
Prucha (40:26), Matt Cullen (65:00, győztes büntető), illetve J. Blake (18:17, emberelőnyből)

[origo]