Vágólapra másolva!
Bár pont nélkül maradt, mégis Sidney Crosby döntötte el az Ottawa elleni mérkőzést az NHL legutóbbi játéknapján, a Pittsburgh ifjú sztárja ütötte be ugyanis a győztes büntetőt. Crosby elmúlt öt meccsén mindössze egy gólpasszt jegyzett, de a szétlövésben remekel, egy héten belül harmadszor volt eredményes a büntetőpárbajban.

Az Ottawa már 4-1-re is vezetett, de az utolsó harmadban kevesebb mint három perc alatt egyenlítettek a Pingvinek, a büntetőben pedig a kanadaiak csak egy eredményes kísérletet tudtak felmutatni, szemben a Pittsburgh két góljával.

A Colorado a Boston elleni 2-0-s győzelemmel életben tartotta rájátszásról szőtt álmait, a denveriek zsinórban negyedik mérkőzésüket nyerték meg, és nyolc ponttal vannak lemaradva a nyolcadik helyen álló Minnesota mögött.

A két gárda még kétszer találkozik a hátralévő mérkőzéseken, így az Avalanche számára megvan az esély, hogy közelebb kerüljön riválisához, főleg ha Peter Budaj úgy véd, mint a Boston ellen, a szlovák kapus idénybeli harmadik, összesen ötödik shutoutját érte el. A Colorado újonca, Paul Stastny sorozatban 16. mérkőzésén szerzett pontot, és ha a következőn is így tesz, akkor beállítja az elsőévesek vonatkozó rekordját, amit Teemu Selänne tart még az 1992/93-as szezonból.

A már emlegetett Minnesota a San Josétól kapott ki 3-0-ra, a Cápák kapujában Jevgenyij Nabokov egymás után második meccsén teljesített hibátlanul. Ez volt az orosz hálóőr pályafutásának 33. shutoutja, idén pedig a hatodik, amivel holtversenyben második a ranglistán. A meccs a második harmadban dőlt el, amikor a San Jose hat perc alatt három gólt is bepakolt a térdsérüléséből felépülő Manny Fernandeznek.

A torontói Andrew Raycroft 24 védéssel járult hozzá a Washington elleni 3-0-s diadalhoz, a Maple Leafs ezzel pontszámban beérte a Keleti főcsoport nyolcadik helyén álló Carolinát. A Chicagónak már semmi esélye a rájátszásra, de azért megmelengette a Blackhawks-drukkerek szívét, amikor a Los Angelest simán elintézte a csapat. Nyikolaj Habibulin 36. kapott gól nélküli mérkőzését regisztrálta, Patrick Sharp pedig duplázott a Nyugaton utolsó Királyok ellen.

eredmények:
Boston Bruins - Colorado Avalanche 0-2
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 5-4 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers - Florida Panthers 4-2
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 3-0
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 4-5 - szétlövés után
Detroit Red Wings - Nashville Predators 4-3 - sz.u.
St. Louis Blues - Calgary Flames 2-4
Minnesota Wild - San Jose Sharks 0-3
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 3-0
Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning 5-1