Vágólapra másolva!
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) tisztújító küldöttgyűlésén a tagok Berényi Jánost választották meg elnöknek.

A titkos szavazáson a Magyar Tenisz Szövetséget is irányító közgazdász 67, míg riválisa, a tavaly májusban elnökké választott Németh László 36 szavazatot kapott. Ezzel pont került a kilenc hónapja húzódó kosaras belviszály végére, mivel a kortesbeszédek során mindkét jelölt közölte, hogy semmilyen formában nem vonja kétségbe a voksolás eredményét.

"Köszönöm a megtiszteltetést, nemes ellenfelet győztem le. Németh Lászlóval semmilyen személyes problémánk nincs egymással. Megpróbálom megszolgálni a bizalmat" - mondta az újdonsült MKOSZ-vezető.

Alulmaradt ellenlábasa először is gratulált a győztesnek: "Ahogy a mérkőzés végén illik, természetesen minden elismerésem Berényi Jánosé. A többségi akarat érvényesült, és a magam részéről minél gyorsabb előrelépést kívánok a sportágnak. Legyőzőmet én nem fogom bíróság elé vinni, mert benne megvan a legjobb akarat, hogy segítsen a kosárlabdának."