Vágólapra másolva!
Nagyon úgy néz ki, hogy a klub történetének első playoff-szereplésére hajtó Atlanta nem engedi kiénekelni a sajtot a szájából: a Trashers ezúttal a New York Rangerst verte hosszabbítás után, míg a Washington kilencmeccses nyeretlenségi szériát zárt le a Toronto kiütésével az NHL legutóbbi játéknapján.

Kiélezett csatát ígért a Trashers és a Rangers összecsapása, hiszen a hazaiak minden eszközzel szeretnék kivívni első playoffbeli szereplésüket, míg a Rangers pengeélen táncol: minden pontra szüksége van, hogy a nagy tülekedésben valahogyan becsusszanjon a Keleti főcsoport legjobb nyolc csapata közé.

A Rangers meg is tett mindent vágyai beteljesüléséért, hiszen az első harmad utolsó percében a szezonbeli 13. találatát jegyző Avery góljával megszerezte a vezetést. A második játékrész elején aztán pályafutása talán legjobb szezonját teljesítő Marian Hossa - jelenleg 41 gólnál jár a szlovák jobbszélső, ennél többet, negyvenötöt eddig egyetlen egyszer, a 2002-2003-as szezonban, még Ottawa-játékosként lőtt - szólt hozzá a meccshez, kiegyenlítve az Atlanta hátrányát.

A harmadik húsz percben nem esett gól, a döntés így a hosszabbításra maradt, amikor is Zsitnyik használt ki egy emberelőnyös helyzetet, nagyon fontos győzelemhez juttatva az Atlantát. A győztes gól megszerzésének értékét az is növeli, hogy a Rangers a legutóbbi 28 meccsén elszenvedett 110 emberhátrányos helyzetéből 98-at kivédekezett.

A Washington Capitals a Toronto elleni 5-1-gyel kilencmeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg, azonban minden bizonnyal későn, hiszen a fővárosiaknak már így is csak matematikai esélyük van a playoff-részvételre.

A Maple Leafsnek viszont sokba kerülhet még ez a vereség, hiszen nagyon sűrű a Keleti főcsoport középhada, így valószínűsíthetjük, hogy nüanszok fognak dönteni a Tampa, a Carolina, az Islanders, a Toronto, a Rangers, a Montreal, a Boston és a Florida között, hogy mely csapatok csaphatnak majd le a minden bizonnyal már csak két szabad rájátszás-helyre.

Eredmények:
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 3-0
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2-3
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 5-1
Atlanta Thrashers - New York Rangers 2-1 - hosszabbítás után
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 5-2
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 6-3