Vágólapra másolva!
Bár nem tagadja, tárgyalt már az osztrák Hypo NÖ nőikézilabda-csapatával, még nem kötelezte el magát Németh András, a Ferencváros szakvezetője. A válogatott szövetségi kapitánya nem foglalkozik a pletykákkal, egyelőre mindent megtesz, hogy olyan lehetőségek legyenek, amiért érdemes Magyarországon maradni.

"Nem tudom, hogy ilyen körülmények között tudok-e dolgozni Magyarországon, ezért mindent megteszek, hogy a nyáron külföldre szerződhessek" - nyilatkozta Németh András, a Budapest Bank-Ferencváros nőikézilabda-csapatának vezetőedzője miután csapata bő egy hete a Dunaferr ellen az utolsó másodpercben mentette döntetlenre a találkozót.

A hír felkavarta az állóvizet, azonnal elterjedtek a pletykák, miszerint a zöld-fehérek vezetőedzője, s egyben a válogatott szövetségi kapitánya előrehaladott tárgyalásokat folytat az osztrák Hypóval, amely a Fradi több kulcsjátékosát is szívesen látná soraiban.

A pletykákra Németh András saját fórumán válaszolt: "Tárgyaltam már a Hypóval is, de még messze a megegyezés, és ugyanígy vannak ezzel mások is. Addig, amíg ez nem történik meg, én mindent megteszek, hogy olyan lehetőségek legyenek, amiért érdemes itt maradni, illetve erősíteni is tudjunk. Viszont egy adott gazdasági szint alá nem vagyok hajlandó lemenni, a jelenlegi állapotból egyetlen kezdőjátékos elvesztése is végzetes lehet. Nincsenek tartalékaink semmilyen vonatkozásban. Értelmetlen munkához már túl öreg vagyok."

Németh András szavait megerősítették szomszédaink is. Az Osztrák Kézilabda Szövetségben azt a választ adták, semmit sem lehet még tudni, ami biztosnak tűnik: a jelenlegi edző, Ryan Zinglersen a szezon végén visszatér Dániába.

A Niederösterreichische Nachrichten szakírója, Rouven Ertlschweiger ennél többet közölt, gyakorlatilag megerősítette a kapitány szavait: "Gunnar Prokop, a Hypo mindenhatója azt mondta, nagyon sok edzővel tárgyalt már, többek között beszélt Németh Andrással is. Ez igaz, ennél többről egyelőre nem lehet tudni."