Vágólapra másolva!
Bejutott a legjobb négy közé a Budapest Bank-FTC a nőikézilabda-KEK-ben, miután a negyeddöntő visszavágóján 28-19-re nyert a vendég dán GOG Gudme ellen.

Női KEK, negyeddöntő, visszavágó:
Budapest Bank-FTC - GOG Gudme (dán) 28-19 (15-10) Forrás: [origo]
továbbjutott:
az FTC, 57-48-as összesítéssel.

Az első mérkőzésen 29-29 lett a végeredmény, ami a dánokra volt hízelgő, hiszen ők egyenlítettek időntúli büntetőből.

A vendégek ráijesztettek az FTC-re, öt percig nem kaptak gólt, és két gólt lőttek. A gyors egyenlítés után is főleg a Gudme irányított, de ellépnie nem sikerült. A 12. percben fordult a kocka, a sok hibát kihasználva először vezetett a népligeti együttes (5-4).

Németh András vezetőedző ennek ellenére időt kért a 20. percben: úgy érezte, hogy a 8-6-os előny lehetne nagyobb. Igaza volt, csapata támadásban sokat hibázott, noha a védekezés jól működött. A játékosok meghallgatták a tréner szavait, és elléptek 11-7-re. Ekkor Uhrakova - kettős emberelőnyben - hétméterest rontott.

A dánok furcsa taktikával játszottak a szünet előtti szakaszban: amikor náluk volt a labda, a kapusuk helyett mezőnyjátékos ment a pályára. Ez nem vált be, mert tovább nőtt a különbség.

Forrás: MTI

Ez bizony egy nőikézi-meccs

A második félidőben állva maradt a GOG, és fokozatosan lett egyre nagyobb az FTC előnye (20-12). A Tóth-Uhrakova kettős ellenállhatatlan volt, ráadásul Haris szépeket védett. A dánok hiába próbálkoztak sokféle variációval, nem tudtak felzárkózni. A kockáztatás eredménye végül egy sima vereség lett.

A Ferencváros teljesen megérdemelten jutott tovább, és sorozatban harmadik éve bizonyul jobbnak riválisánál. Az elődöntő sorsolását kedden tartják Bécsben.