Vágólapra másolva!
A hazai hatgólos győzelem után Norvégiában is könnyedén, 27-23-ra diadalmaskodott a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, amely így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Az EHF-kupában már nem ment ilyen jól: a Dunaferr és a Debrecen hazai pályán nem tudta ledolgozni hátrányát, s kiesett.

Eredmény, női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Larvik HK (norvég) - Győri Audi ETO KC 23-27 (12-14)
Larvik, 2000 néző
v.: Brunovsky, Canda (szlovákok)
gól: Riegelhuth 9/3, Flaatnes 5, Kristiansen 3, Heieraas 2, Breivang 1, Björndalen 1, Breistöl 1, Hilmo 1, illetve Görbicz 7/6, Bradeanu 7, Bódi 3, Spiridon 2, Gogirla 2, Vérten 2, Hornyák 1, Radulovics 1, Djokic 1, Temes 1
hetes: 3/3, illetve 6/6
kiállítás: 4, illetve 12 perc
továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 55-45-tel

A hazai 28-22-es győzelem után nyugodtan utazhatott el a norvégiai visszavágóra a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, amelynek edzője, Róth Kálmán azt mondta az első összecsapást követően, 51 százalék az esély az elődöntőbe jutásra.

Hogy tanítványai rácáfoljanak, arra csak tíz percet kellett várni, Görbicz Anita vezérletével ugyanis a magyar bajnok pazarul kezdte az összecsapást. A sérült Tonje Larsent nélkülöző hazaiak csak ámultak és bámultak, az összeszedett védekezés, a villámgyors lerohanás és a felállt fal elleni játék során nem találták a győri játék ellenszerét.

Görbicz négy hetest értékesített, Bradeanu úgy dobott négy gólt, hogy még a szaggatott, kilenc méteres távolságot jelző vonalat sem közelítette meg, Herr pedig kifogástalanul védett.

A norvég edző 4-9-nél kért időt, ő is csak nézte csapata vergődését. A kétszeres olimpiai bajnok Lene Rantala a 15. percben védett először, aztán alaposan belejött, ennek volt köszönhető, hogy a hazaiak 6-11-ről 12-14-re kapaszkodtak fel a félidő végére.

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Ugyan Vérten ejtését Rantala még lehalászta az első percben, de aztán Bódi, Bradeanu és a duplázó Spiridon négyszer "verte vissza" (12-18).

A 44. percben Bódi góljával 21-14-re nőtt az előny, kiütéses vendégsikert sejtetett az eredmény. Görbicz minden létező módon megalázta hetesből Rantalát, az a norvég csapat, amely a csoportkörben 12 góllal verte a dán Viborgot, illetve nyolccal a horvát Podravkát egyszerűen szenvedett, s alárendelt szerepet játszott a mieinkkel szemben.

A győriek fölényes sikerére jellemző, hogy Róth Kálmán Gogirlát, Radulovicsot és Temest csak percekre kellett, hogy beállítsa a csapatba. A vége 27-23 lett, a Győr kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.

Az elődöntő sorsolását kedden 11 órakor tartják Bécsben.

További eredmények:
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Aalborg DH (dán) 31-19 (16-12)
továbbjutott:
a Hypo 55-53-mal

RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén) - Slagelse DT (dán) 26-28 (14-13)
továbbjutott:
a Slagelse, kettős győzelemmel, 58-49-cel

Lada Toljatti (orosz) - Viborg (dán) 33-31 (17-16)
továbbjutott:
a Toljatti 65-63-mal.

[origo]