Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal az év kézilabdás visszatérését ünnpelhetik Veszprémben és Kielben a szurkolók, a német bajnokság élén álló sztárcsapat ugyanis szerződtetni szeretné a magyar bajnok másodedzőjét, Csoknyai Istvánt. Ám nem trénernek, hanem játékosnak.

Súlyos sérülést szenvedett a spanyol Portland San Antonio elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben Marcus Ahlm, a német THW Kiel kézilabdázója, aki vállproblémája miatt várhatóan öt hétig nem állhat a Bundesliga éllovasának rendelkezésére.

"Sajnos csak nyolc egészséges mezőnyjátékosunk van" - kesergett Zvonimir Serdarusic, a Kiel vezetőedzője, aki váratlan húzással úgy döntött, megpróbálja visszacsábítani a pályára a már visszavonult Csoknyai Istvánt.

"Reggel Zdravko Zovko hívott, s mondta, Serdarusic megkereste, tudnék-e segíteni, mert a Kielnek egy jól védekező játékosra lenne szüksége. Azóta kétségek között gyötrődöm" - nyilatkozta a Veszprém Kézilabda Fan Clubnak az MKB Veszprém pályaedzője.

Csoknyai elmondta, minden vágya, hogy BL-t nyerjen, de nem tudja, mennyire tudna megfelelni az elvárásoknak Kielben, amelynek színeiben a hétvégén már BL-elődöntő-visszavágót kellene játszania.

"Kedden valószínűleg eldől a sorsom" - mondta az egykori kiváló játékos.

A Veszprémhez kapcsolódó hír, hogy Kiril Lazarov megnevezte új csapatát: a macedón jobbátlövő nyáron kétéves szerződést köt a horvát bajnok RK Zagreb együttesével.

Eredmények, férfi BL, elődöntők, 1. mérkőzések:
VS Portland San Antonio (spanyol) - THW Kiel (német) 30-28 (17-18)
SG Flensburg-Handewitt (német) - CBM Valladolid (spanyol) 32-30 (17-15)