Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audio ETO KC legyőzte a Budapest Bank-FTC együttesét a női kézilabda NB I alapszakaszának utolsó előtti mérkőzésén. A BL-elődöntős hazaiak szinte végig vezetve nyertek a vereség ellenére egy pont előnnyel éllovas, a KEK-ben a négy között játszó fővárosiak ellen. Németh András csapata az utolsó játéknapon, jövő héten a Vác ellen otthon harcolhatja ki az alapszakasz-elsőséget.

Eredmény, NB I, 21. forduló
Győri Audi ETO KC - Budapest Bank-FTC 36-24 (17-13)
Győr, 2500 néző
v.: Dvorsky, Sivak (szlovákok)
Győr: Guiu - Kovacsicz 1, Bradeanu 1, Görbicz 6/2, Dokic 8, Spiridon 1, Vérten, Csere: Herr O. (kapus), Gogirla 7, Temes 4, Juhász 4, Radulovics 2, Hornyák 2,
FTC: Pastrovics - Smidéliusz 1, Soós 1, Szamoránsky P. 6, Szucsánszki 7/2, Zácsik 4, Szamoránsky A. 1, Csere: Haris (kapus), Mravikova 2, Tóth T. 1, Németh Cs. 1, Uhraková, Dajka, Kirsner
hetesek: 2/2, illetve 3/2
kiállítások: 8, illetve 10 perc

A vendégek a mérkőzés elején a fiatalabb játékosaiknak adtak lehetőséget, majd szép lassan Kirsnerék is pályára léptek, ezt követően hosszú percekig egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól.

A Győr először a félidő derekén vezetett három góllal (9-6), ezért Németh András időt kért, aminek eredményeként rövid idő alatt sikerült kiegyenlíteniük a fővárosiaknak. Az utolsó percekben azonban a hazaiak lábra kaptak, és Görbicz, valamint Gogirla vezérletével négygólos előnnyel mehettek a szünetre (17-13).

A folytatásban állva hagyta a Fradit Róth Kálmán együttese, és rövid idő alatt hat, majd nyolc gólra növelte a két csapat közti különbséget.

Ezt követően mindkét oldalon sűrűn cserélgettek a szakvezetők, és igyekeztek mindenkinek játéklehetőséget adni. A Győr a sok csere ellenére tovább tudta növelni előnyét az utolsó percekben is, és végül teljesen megérdemelt, 36-24-es sikert aratott a Ferencváros ellen.

Mobilpress