Vágólapra másolva!
Jarome Iginla tudja, hogy mi a feladata egy csapatkapitánynak, a Calgary csatára idénybeli első mesterhármasát a Minnesota ellen hozta össze, ami jobbkor nem is jöhetett volna, mivel a Flames ezzel megerősítette a rájátszást érő nyolcadik helyét, sőt, négy pontra megközelítette a legyőzött Vadakat.

A Minnesota kapujában Niklas Bäckström kellemetlen 80 másodpercet élt át a mérkőzés elején, ugyanis mind a két kapura tartó lövésből gólt lett, így Jacques Lemaire, a Wild edzője gyorsan időt kért, majd beküldte a koronggal nem találkozó kapusa helyére Josh Hardingot. Iginla aztán őt is felavatta az első harmad végén, majd a harmadik húsz perc elején tette teljessé a triplát, egyébként is jól megy neki a Minnesota ellen, 35 meccsen 36 pontot gyűjtött a rivális ellen.

A Calgary mögött a Colorado lohol, de az Avalanche könnyen lehet, hogy nem tudja ledolgozni hétpontos hátrányát a hátralévő öt találkozón. A denveriek azért teszik, ami tőlük kitelik, úgy verték 4-3-ra a Phoenixet, hogy az utolsó 20 percre fordulva 4-0-ra vezettek, de a Coyotes csak ijesztgette őket, érdemben már nem tudott beleszólni a két pont sorsába.

A Pittsburgh egy nappal azután, hogy biztosította helyét a rájátszásban újabb mérföldkőhöz érkezett, a Pingvinek a Bostonban aratott sikerrel száz pontnál tartanak. Sidney Crosby három gólpasszt osztott ki, Erik Christensen kétszer volt eredményes, a Pittsburgh ezzel második helyen álló Keleten, a Boston viszont már nem érhet oda a rájátszást érő pozíciókba.

Az Anaheim remekül gazdálkodott az emberelőnyökkel a Columbus ellen, az utolsó harmadban háromszor is gólra váltotta létszámfölényét a Kacsák csapata, Teemu Selänne mindannyiszor közreműködött, majd a végén maga is betalált, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt. Az Anaheim huszadszor hozta el a pontokat vendégként ebben a szezonban, ami rekord a klub történetében.

Az Atlanta ismét közelebb került ahhoz, hogy először legyen ott a playoff mezőnyében, a Thrashers a szintén a szezon meghosszabbításáért küzdő Toronto ellen söpört be egy újabb győzelmet, a kanadaiakat maximum az vigasztalhatja, hogy egy pontot így is szereztek, igaz, jelenleg csak a kilencedik helyen tanyáznak.

Rangadót nyert Nashville-ben a Detroit, és ezzel beérte a Ragadozókat, mindkét együttesnek 105 pontja van, de a mostani házigazda eggyel több meccset játszott. A kiélezett versenyfutás ellenére Mike Babcock, a Red Wings mestere nem izgul amiatt, hogy hanyadik helyen végeznek fiai, ő is tudja, hogy a playoff teljesen más kávéház, tavaly például hiába lett az alapszakasz legjobbja a Detroit, már az első körben elbúcsúzott a nyolcadik kiemelt Edmonton ellenében.

eredmények:
Atlanta Thrashers - Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 2-4
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 2-5
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 5-2
Nashville Predators - Detroit Red Wings 1-2
Minnesota Wild - Calgary Flames 2-4
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 2-4
Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 3-4