Vágólapra másolva!
A New York Rangers magabiztos játékkel 7-2-re verte a Toronto Maple Leafs együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Az első harmad után még 2-2 volt az állás, a második szakaszt azonban 3-0-ra, a harmadikat pedig 2-0-ra nyerték a New York-iak.

A Detroit Red Wings a Columbus vendégeként győzött 4-1-re, s újabb sikerével már 108 pontos, ami jelenleg a legjobb teljesítmény a bajnokságban.

Az alapszakasz április 8-án zárul. A Nyugati-főcsoportban a Detroit, az Anaheim, a Vancouver, a Nashville, a Dallas, a San Jose és a Minnesota helye már biztos a playoff-ban, míg az egy fennmaradó helyre a Calgary és a Colorado pályázik. A kanadai csapat előnye hét pont négy fordulóval a vége előtt, így óriási az esélye a továbbjutásra.

Keleten a Buffalo, a New Jersey, az Atlanta, az Ottawa és a Pittsburgh ott lesz az április 11-én rajtoló rájátszásban. A fennmaradó három helyért hét alakulat - a New York Rangers, a Tampa Bay, a Montreal, a Toronto, a címvédő Carolina, a New York Islanders és a Florida - csatázik. Az alapszakasz utolsó hetében az érintett csapatok többször egymás ellen is pályára lépnek.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 1-4
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 2-1
New Jersey Devils - Boston Bruins 3-1
Florida Panthers - Carlina Hurricanes 3-4 - hosszabbítás után
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 6-2
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 7-2.

(MTI)