Vágólapra másolva!
Még mindig Németh András az elsőszámú jelölt a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapatánál. Osztrák források szerint Gunnar Prokop, a bécsi csapat mindenhatója a Budapest Bank-Ferencváros trénerére vár, akinek "már csak nagyon kevés kell ahhoz, hogy megegyezzen szövetségével". Ha mégsem a női szövetségi kapitány ülne le a Hypo kispadjára, alternatívaként egy dán szakembert is talonban tart a sztárcsapat.

Lehetőségeihez képest csodát tett a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapatánál Németh András. A válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó tréner ősszel ismét a sárból kezdett várépítésbe, a szűkős keretből ugyanis két meghatározó ember, Kamper Olívia (Vasas) és Laluska Eszter (Dunaferr) is távozott. Érkezési oldalon Soós Viktória (DVSC), Zácsik Szandra (Váci NK) és Smidéliusz Júlia (Győr) volt csupán, utóbbi perceket kap csak, Zácsik mindössze 17 esztendős, Soós pedig csak tavasszal villantott meg valamit abból, amiért szerződtette a fővárosi együttes.

A Fradi ennek ellenére pazarul menetel, a bajnokság alapszakaszát megnyerte a címvédő Győr előtt, s bár a Bajnokok Ligájában nem jutott tovább, a slagelsei utolsó meccsen elért bravúrral kvalifikálta magát a Kupagyőztesek Európa Kupájába. A KEK negyeddöntőjében a dán GOG Svendborg TGI Gudme elleni bravúr (idegenben 29-29, a Népligetben 28-19) azt jelenti, a csapat már a legjobb négy között van, ahol a román válogatottal egyenértékű C.S. Oltchim RM Valcea következik.

Időközben érdekes pletykák röppentek fel, amelyeknek van valóságtartalma, de a teljes igazság várhatóan legkésőbb húsvétra derülhet ki. Németh Andrást ugyanis immáron sokadszor ismét megkörnyékezte a Hypo Niederösterreich, ezt se ő, se az osztrák sztárcsapat mindenese, Gunnar Prokop nem cáfolta.

Sőt, az egyik osztrák internetes lap véleményrovatában maga Prokop nyilatkozott az orosz Lada Toljatti elleni BL-elődöntőről és az edzőkérdésről.

"Sportnyelven szólva a Toljatti jobb alternatíva, mint a Slagelse. Bár a dánokat a csoportküzdelmek során már kétszer legyőztük, mégiscsak Európa egyik legjobb csapata. Így viszont 'savanyú almába' haraptunk, s utazhatunk Oroszországba, Moszkvától még 1000 kilométeres távolságra. Az esély 50-50 százalék." - mondta Prokop a BL-csatáról.

Forrás: MTI

Az edzőkérdésről a menedzser a következőket mondta: "A következő kérdést húsvétig kell megoldanunk. Németh Andrással már nagyon jó beszélgetést folytattam. A Ferencváros edzője jelenleg a magyar válogatottat is irányítja, de már csak nagyon kevés kell ahhoz, hogy megegyezzen szövetségével. Alternatívaként egy nagyon jó dán szakember jöhet szóba."

Külföldi és magyar kézilabdás fórumokon már hetek óta szárnyalnak a pletykák, miszerint Németh Andrást követheti Tóth Tímea, Kirsner Erika, s Katarína Mravikova is. "A Hypo költségvetése lehetővé teszi, hogy újabb európai topjátékosokat szerződtessünk" - reagált a felvetésre Rainer Schittenhelm klubelnök.

Noha a sportnapilap rövidhírében Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára cáfolta, hogy az elnökségi ülésen szóba került volna a kapitány szerződése, információnk szerint a megegyezés már megszületett. Kérdés, a két fél (Németh András, illetve a Hypo) mikor jelentik be...