Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém a toronymagas esélyese a szombaton és vasárnap Balatonfüreden sorra kerülő Budapest Bank-ZEB férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének. A bajnoki alapszakaszban élen zárt gárda legnagyobb hazai riválisa, a címvédő Pick Szeged ugyanis nem jutott be az elődöntőbe, még a nyolcaddöntőben kiesett a vendég Tatabánya-Carbonex csapatával szemben.

Forrás: [origo] Nyilatkozatok

Amint az eseményt felvezető keddi, budapesti sajtótájékoztatón elhangzott: a nyitó napon a Veszprém a PLER-Aiporttal csatázik, míg a Tatabánya az esélyesebb Dunaferr együttesével csap össze. Nagy meglepetés lenne, ha nem a Veszprém és a Dunaújváros vívná a finálét. Erre utal a Carbonex és a PLER vezetőinek nyilatkozata is, miszerint ők beérnék a harmadik hellyel és a vele járó KEK-indulással.

"A Magyar Kupa négyes döntője minden évben a kézilabdázás különleges ünnepe. Nagyon örülök, hogy a Budapest Bank, akárcsak tavaly, idén is névszponzorként járul hozzá a Magyar Kézilabda Szövetség e kiemelt rendezvényéhez. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan nagyszerű mérkőzéseket láthatunk és a csodálatos bala-tonfüredi sportcsarnok közönsége és a televíziónézők remekül fognak szórakozni" - mondta Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

A 16-szoros MK-győztes, utoljára 2005-ben aranyérmes Veszprém sorozatban 19. alkalommal vívhat finálét, amennyiben szombaton győz. A Dunaferr eddig egyetlen egyszer, 2001-ben, a PLER - még a jogelőd Elektromos révén - 1997-ben, a Tatabánya pedig 1978-ban győzött.

A program, szombat, elődöntő:
14.00: MKB Veszprém - PLER-Airport
16.15: Tatabánya-Carbonex - Dunaferr

vasárnap:
10.15: a 3. helyért
12.30: döntő

(MTI) / [origo]