Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő Szolnoki Olaj KK és a Lami-Véd-Körmend találkozik a férfikosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének szombati fináléjában. A Körmend a Pécs, a Szolnok az Albacomp együttesét győzte le az elődöntőben.

Magyar Kupa, elődöntő:
Lami-Véd-Körmend - PVSK-Expo Center Pécs 87-73 (24-26, 15-15, 19-18, 29-14)
legjobb dobók:
Leslie 22/6, Ferencz 18/12, Vavra 17/6, illetve Aleksic 20/9, Lapov 15/3, Simon 10/3

Az amerikai Leslie vezérletével 11-2-es rohammal nyitott a Körmend, ám a pécsiek, elsősorban Aleksic hárompontosaival, hamar felzárkóztak, a negyed végét jelző dudaszó pillanatában dobott kosárral pedig fordítani is tudtak (24-26). A második játékrészben mindkét csapat sokat rontott, kevés kosár született, s a nagy szünetre is maradt a kétpontos PVSK-előny.

A fordulás után a baranyaiak tűntek higgadtabbnak, gyorsan hat pontra hizlalták a különbséget, jobban ellépniük azonban nem sikerült, sőt, Leslie látványos kosarai után a 25. percben újra döntetlen volt az állás. A záró tíz percet a Pécs kezdhette minimális, egypontos előnnyel.

A negyedik negyedben aztán tovább parádézott a Körmend amerikai irányítója, s csapata a 33. percben átvette a vezetést, a hajrához közeledve pedig folyamatosan lépett el riválisától. Az utolsó percekben a pécsiek kapkodva játszottak, a fordításra így nem volt esélyük.

Szolnoki Olaj KK - Albacomp 57-39 (18-12, 10-8, 13-12, 16-7)
legjobb dobók:
Kelley 16/3, Frana 13, illetve Brigitha 12, Bencze 11

Az eredményjelző meghibásodása miatt tíz perc késéssel kezdődhetett meg a találkozó, amelynek elején a szolnoki csapat akarata érvényesült, így aztán az első negyedet követően hat ponttal vezetett is. A folytatásban továbbra is a hazai alakulat volt egy kicsit meggyőzőbb, egy ízben 12 pontra nőtt az előnye, ám a periódust leginkább a rengeteg hiba jellemezte. A játékosok mindkét oldalon gyengén dobtak, így ebben a negyedben összesen 18 pont esett, s a félidőben 28-20 volt az állás.

A fordulás után az Albacomp öt perc alatt ledolgozta hátrányát úgy, hogy ebben az időszakban a Szolnok pontot sem szerzett. Ezt követően azonban újítani tudott a vendéglátó, ellépett riválisától, és kilencpontos előnnyel vághatott neki az utolsó periódusnak.

A találkozó negyedik negyedében sem változott a meccs képe, a hazaiak hibáztak kevesebbet, ezzel biztosan nyertek az utolsó tízpercben mindössze hét, a teljes mérkőzésen pedig csupán 39 pontot szerző Albacomp ellen.

A Pécs-Albacomp bronzmérkőzés szombaton 13.30-kor, a Körmend-Szolnok döntő 16 órakor kezdődik.