Vágólapra másolva!
Pénteken bemutatták az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának edzőjéről, Zdravko Zovkóról írt könyvet. A két helyi újságíró, Darcsi István és Donát Tamás által írt, Zovko című, 140 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötet 2990 forintért kapható.

A bemutatón Hunyadfalvi Ákos, a klub társadalmi elnöke megjegyezte: Zovko extraklasszis edző, akit a világ minden pontján elismeréssel fogadnak. Szerinte a Veszprém az eredményei alapján messze előtte járt és jár a lehetőségeinek.

"Kívülről nézve mindenki azt hiszi, hogy egy komoly anyagi háttérrel rendelkező, klasszis játékosokat szerződtető klubról van szó, ahol csak a Bajnokok Ligája döntője lehet a cél, holott a könyvből az is kiderül: egyre nehezebb egy 70 ezer lakosú városban a pénzt összeszedni, a klubot működtetni. A sportban nincsenek csodák. A nagy városok, a nagy pénzek és nagy sportcsarnokok Nyugat-Európában vannak, s vagyunk mi itt Veszprémben, egy magyar kisvárosban szerény költségvetéssel" - mondta Hunyadfalvi.

Hozzátette: Zovko érdemei, eredményei szinte felsorolhatatlanok, játékosként olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, edzőként kétszeres BEK-győztes, többszörös horvát, olasz, szlovén bajnok, a legtöbbször azonban magyar bajnok volt (hatszor) és négyszeres Magyar Kupa-győztes is.

"A veszprémi klub valaha volt legsikeresebb és legjobb képességekkel rendelkező edzője Zdravko Zovko. Amit ez a csapat a lehetőségeihez mérten megnyerhetett, azt vele megnyerte" - tette hozzá a társadalmi elnök.

A sajtótájékoztatón Debreczenyi János, Veszprém polgármestere is méltatta a nagyhírű edzőt. Szerinte "Zdravko Zovko a város életében egy meghatározó és megbecsült személyiség".

Forrás: www.veszpremkfc.hu

Fotó: Veszprém Kézilabda Fan Club

Hajnal Csaba, az MKB Veszprém KC ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: "egyáltalán nem lezárt ügy még Zdravko Zovko távozása Veszprémből, és azt sem lehet tényként kezelni, hogy Mocsai Lajos érkezne edzőnek a csapathoz.

Ennek ellentmond a Veszprém Kézilabda Fan Club oldalán megjelent interjú, amelyben az egyik szerző, Darcsi István a következőket mondta: ""A könyv írása közben sokszor megkérdeztük, "Mester, mész vagy maradsz", és ő mindig azt mondta, hogy még nem dőlt el, még nem tudja, még minden megtörténhet. Most már tudjuk, hogy távozik, s fájó szívvel engedjük el."

Zdravko Zovko mindezt megerősítette: "Nagyon szépen köszönöm ezt a könyvet, Veszprém kézilabdás pályafutásom meghatározó állomása marad. Nehéz búcsúzni, sok nehézségen mentem itt keresztül, de sokkal több szép volt ebben az itt töltött hét évben, mint rossz. Még hátravan az MK-döntő és a bajnokság vége, szeretném, ha két elsőséggel búcsúznék a várostól."

[origo] / (MTI)