Vágólapra másolva!
A rájátszásra is átmentette a formáját Vincent Lecavalier, az NHL alapszakaszának gólkirálya, a Tampa Bay centere a New Jersey elleni harmadik találkozón előbb éles szögből meglepte Martin Brodeurt, az Ördögök kapusát, majd 2-2-es állásnál közreműködött Vaclav Prospal győztes góljánál.

A floridaiaknál Brad Richards is eredményes volt, aki ezzel megszakítás nélkül tizekettedik playoff-meccsén szerzett pontot, Martin St. Louis pedig minden találatból kivette a részét előkészítőként. Az elmúlt kilenc évben a hetedik kiemelt mindig elbúcsúztatta a másodikat, ebből hat alkalommal a Keleti főcsoportban esett ez meg, úgyhogy a csapatuk mellett a számmisztikában is bízhatnak a Tampa Bay-drukkerek.

A Buffalo visszavette a pályaelőnyt az Islanders ellen, a New York-iak legutóbb meglepetésre győzni tudtak az alapszakasz-győztes otthonában, de a Sabres most visszavágott. A legfontosabb események a második harmadban történtek, mind az öt találat ekkor született, az idényben mindössze kétszer eredményes Adam Mair szerzett előnyt a vendégeknek, aztán a Szablyások leggólerősebb támadója, Thomas Vanek is betalált, bár csak a videós visszajátszás segítségével sikerült kideríteni, hogy bent volt a korong, mert a gólbíró nem jelzett.

74 másodperc múlva Trent Hunter hozta vissza a hazai reményeket, de Daniel Briere lehűtötte a belelkesedő Islanders-híveket, akik a végén nem viselték túl higgadtan a vereséget, repültek az üditőspalackok a jégre.

A San Jose kétszer annyit lőtt kapura, mint a Nashville, nem véletlen, hogy a Cápák 3-1-re le is győzték a Ragadozókat. Hiába vezetett a Nashville Ryan Suter góljával, a Predators továbbra sem tudta behúzni első idegenbeli győzelmét a rájátszásokban, mert a San Jose a második harmadban négy perc alatt fordított, aztán a záró felvonásban a csapatkapitány, Patrick Marleau bekotort egy kipattanó korongot, ami el is döntötte a meccs sorsát.

Forrás: MTI

Marleau már ünnepel, Vokoun féltérden szomorkodik

eredmények, rájátszás, 1. forduló:
Keleti főcsoport, 3. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
gól:
Lecavalier (9:06, emberelőnyből), B. Richards (41:09), Prospal (53:31), illetve Madden (37:27), Parise (44:46)
a párharc állása: 2-1 a Tampa Bay javára

New York Islanders - Buffalo Sabres 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)
gól:
Hunter (29:52), Smyth (39:52), illetve Mair (25:17), Vanek (28:38), Briere (32:56, ee.)
az állás: 2-1 a Buffalo javára

Nyugati főcsoport, 3. mérkőzés:
San Jose Sharks - Nashville Predators 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
gól:
Michalek (28:38), Clowe (32:18), Marleau (55:34), illetve Suter (11:53)
az állás: 2-1 a San Jose javára