Vágólapra másolva!
Olasz kupagyőztes lett a magyar férfivízilabda-válogatott két alapembere, a Pro Recco klubcsapatában játszó Kásás Tamás és Madaras Norbert.

Az olimpiai bajnok légiósok ráadásul döntő szerepet vállaltak vasárnap együttesük Posillipo feletti 16-8-as sikeréből, ugyanis Madaras öt, Kásás pedig három gólt lőtt a fináléban, vagyis együttesen csapatuk találatainak felét ők szerezték.

A két legjobb itáliai gárda összecsapásán rajtuk kívül még a kapus Tempesti nyújtott egészen kimagasló teljesítményt, a hálóőr a nápolyiak öt büntetője közül hármat is kivédett, ráadásul az egyiket lábbal.

* * *

Tökéletes mérleggel, mindhárom meccsét megnyerve diadalmaskodott a Stieber Mercedesszel és Drávucz Ritával felálló olasz Fiorentina a női Bajnokcsapatok Európa Kupájában.

A firenzei négyes döntő zárónapján az itáliai gárda az Uralocskát verte 18-10-re, alapvetően két világbajnok magyar idegenlégiósának köszönhetően, mivel mind Stieber, mind Drávucz négy gólt lőtt az oroszoknak a vasárnap esti összecsapáson.

A másik mérkőzésen az orosz Kirisi 15-10-re nyert a görög Glyfada ellen.

A BEK-finálé végeredménye: 1. Fiorentina (olasz) 9 pont, 2. Kirisi (orosz) 6, 3. Glyfada (görög) 3, 4. Uralocska (orosz) 0.