Vágólapra másolva!
Stieber Mercedes és Drávucz Rita olasz együttese lett Európa legjobb klubcsapata a női vízilabdázóknál.

A Fiorentina azzal lépett elő a kontinens első számú gárdájává, hogy eddigi mindkét mérkőzését megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) négyes döntőjében, s a vasárnapi zárókörtől függetlenül már biztos győztese a sorozatnak.

Az itáliai gárda hazai medencében jeleskedve elébb a görög Glyfadát verte 14-8-ra, majd az orosz Kirisit gyűrte le 12-10-re, s tett szert ez által behozhatatlan előnyre. Tudniillik ha netán kikapna is vasárnap este a kvartett leggyengébb résztvevőjének tűnő másik orosz gárdától, a mindkét eddigi meccsén vesztes Uralocskától, már hiába érné be őt a Glyfada-Kirisi találkozó nyertese, mert az egymás elleni összevetésben legyőzőjük, a Fiorentina jobb mindkettőnél.

Az "előrehozott" BEK-diadalból a két magyar légiós is alaposan kivette a részét, hiszen Stieber pénteken 2, szombaton 1 gólt lőtt, Drávucz pedig még termékenyebbnek bizonyult: mindkét alkalommal háromszor volt eredményes.

Ráadásul az olasz bajnokságban is biztosan vezet a firenzei alakulat, amely a rájátszásban ledöntheti a trónról az itáliai női póló már-már örökös bajnokát, a Bujka Barbara személyében magyar válogatott játékost szintén foglalkoztató cataniai Orizzontét. Azt a csapatot, amely korábban hét alkalommal nyerte meg a BEK-et, például 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban is. 2007-ben viszont az európai ranglétrán már a Fiorentina vette át tőle az uralkodói szerepet.