Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre az alapszakaszt megnyerő Dallas valamint a végső győzelemre is esélyes San Antonio egyaránt hazai vereséggel kezdte meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulóját.

A 33 pontos Baron Davis vezette Golden State - amely sorozatban hatodszor (!) verte a Maverickst - utoljára 1994-ben jutott be a kieséses szakaszba, idegenben pedig 16 éve nem győzött playoff-meccsen. A texasiaknál Josh Howard 21, Dirk Nowitzki pedig csupán 14 pontig jutott.

Forrás: EPA

Baron Davis volt a nyerőember

A Spurs fiaskójáról a Denver szuperduója, Allen Iverson és Carmelo Anthony gondoskodott: előbbi 31, utóbbi 30 ponttal járult hozzá a 0-1-hez. A házigazdáknál a francia Tony Parker 19, Tim Duncan pedig szerény 14 pontot dobott.

Phoenixben az idény mesterlövésze, Kobe Bryant hiába szórt 39 pontot, a hazaiak mégis magabiztosan verték a Lakerst. Az "egyszemélyes" kaliforniai gárda sztárja a sorsdöntő utolsó negyedben 10 kísérletből mindössze egyszer volt eredményes, a Sunsban a szélvészgyors Leandro Barbosa 26, Amare Stoudemire 23, Steve Nash pedig 20 ponttal zárt.

LeBron James egy súlyosnak tűnő bokasérülés ellenére 23 ponttal vezette diadalra a Clevelandet az All Star-válogatott Gilbert Arenast és Caron Butlert nélkülöző Washington ellen.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló
Keleti főcsoport:
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 97-82

Nyugati főcsoport:
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 95-87
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 89-95
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 85-97

A győztesek 1-0-ra vezetnek a négy győzelemig tartó párharcokban.