Vágólapra másolva!
Az ukrán és az osztrák válogatott búcsúzott az élvonaltól a moszkvai jégkorong-világbajnokságon. Előbbi gárda jövőre a  magyarokkal játszik a divízió I-es vb-n.

Az utolsó helyezett került abba a divízió I-es csoportba, amelyben a magyarok is érdekeltek. Itt szerepel még a japán, az észt, a litván és a horvát gárda. A magyarok megpályázzák a torna megrendezését. A másik kieső a lengyel, a kazah, a brit, a holland és a dél-koreai együttessel csatázik. Az idei két divízió I-es tornáról Szlovénia és Franciaország került fel az élvonalba, és játszhat a jövő évi kanadai vb-n.

A magyarok közül senki sem örült annak, hogy az ukrán csapat lesz az ellenfél jövőre.

Ocskay Gábor, a válogatott és az Alba Volán csatára: "Nem szerencsés, hogy szovjet utódállam került a mi csoportunkba. Belegondolni is rossz, mi történik, ha jövőre mondjuk Kijevben rendezik a divízió I-es tornát, és ott kellene kiharcolni a feljutást. Azonban ha szeretnénk az élvonalba kerülni, akkor nekünk mindenkit le kell győzni."

Budai Krisztián, a válogatott és az Alba Volán kapusa: "Ez nem kívánságműsor! Való igaz, tartunk a szovjet utódállamok csapataitól, ráadásul az ukránokat még nem győztük le. Jó lenne, ha Magyarországon rendeznék a csoportot, mert akkor nagyobb esélyünk van a felkerülésre, mintha Ukrajnában kellene pályára lépni."

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára: "Azt még nem lehet tudni, hogy az ukránok pályáznak-e a divízió I-es torna megrendezésére, de nem örülnénk neki, ha a labdarúgók után mi is lemaradnánk velük szemben a pályázaton. Kijevben szinte legyőzhetetlennek tűnik a hazai csapat. Arról pénteken döntenek, hogy megkapjuk-e a jövő évi tornát, illetve a 2012-es világbajnokságot."

Eredmények, a bennmaradásért, 3. forduló:
Ausztria - Ukrajna 8-4 (3-1, 3-2, 2-1)
Norvégia - Lettország 7-4 (3-2, 3-0, 1-2)

A végeredmény:
1. Lettország 6 pont
2. Norvégia 5
3. Ausztria 4
4. Ukrajna 3.