Vágólapra másolva!
Már csak egyetlen siker választja el a Pick Szegedet, hogy megnyerje a Budapest Bank férfikézilabda ligát, miután a döntő második mérkőzésén is legyőzte a címvédő MKB Veszprémet.

döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged - MKB Veszprém 25-22 (9-9)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Szeged javára.

Fantasztikus hangulatot teremtett a 3500 néző. A szegediek bíztak benne, hogy Veszprém után otthon is nyerni tudnak, míg a címvédő vendégek szerették volna visszavenni az alapszakasz elsőségért járó pályaelőnyt. A hazaiaknál Djurkovic, a vendégeknél Lazarov sérülés miatt nem szerepelhetett.

Az első szegedi gól a 4., a nyitó veszprémi találat pedig 2-0 után a 8. percben született. Keményen, fegyelmezetten védekezett mindkét gárda, miközben a kapusok jól teljesítettek. A Tisza-partiak nem tudtak elhúzni, sőt a Veszprém a szünet előtt egyszer átvette a vezetést, végül 9-9-cel mentek pihenőre a játékosok.

A folytatásban megint a Szeged volt lépéselőnyben, és a 37. percben először húzott el három góllal (13-10). A lendület tovább tartott (15-10), a Veszprém pedig nyolc percig nem talált be. Negyedóra volt hátra, amikor Gál reklamált egy szerinte meg nem adott büntető miatt, ezért piros lapot kapott 17-12-nél. A különbség ezután is megmaradt, a vendégek támadásban nem tudtak felgyorsulni. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a címvédő, hiába.

Forrás: MTI

Perez (fehérben) csak szenvedett a szegedi védők szorításában

A Szegedet egyetlen győzelem választja el attól, hogy 1996 után ismét bajnok legyen. A tizenegy évvel ezelőtti volt a klub történetének eddigi egyetlen bajnoki címe. A harmadik mérkőzést vasárnap 18 órakor rendezik Veszprémben.

további eredmények:
az 5. helyért, 1. mérkőzés:
Debrecen - Erste-Békési FKC 39-33 (21-18)
A második mérkőzés szombaton lesz.

a 7. helyért, 1. mérkőzés:
SEAT ETO - Tatabánya-Carbonex 30-31 (15-17)
A második összecsapásra vasárnap kerül sor.

a 9. helyért, 1. mérkőzés:
Gyöngyösi Főiskola - Százhalombatta 27-21 (14-9)
A második találkozót szombaton rendezik.

a 11. helyért, 2. mérkőzés:
Nyíregyháza - Komlói BSK-Fűtőerőmű 32-28 (14-15)
a párharc állása:
1-1
A harmadik összecsapásra hétfőn kerül sor.