Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán a papírformának megfelelően legyőzte a Székesfehérvár együttesét a nőikézilabda NB I 1-4. helyéért zajló rájátszásában.

nőikézilabda, NB 1, rájátszás 5. forduló:
Forrás: [origo] Budapest-Bank FTC - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 33-30 (18-13)
Népliget, 1200 néző
v.: Jancsó, Marczinka
legeredményesebb játékosok: Tóth T. 11/1, Uhraková 5/1, Mraviková 5, illetve Szrnka 11/1, Balogh B. 5/1, Korgyuk 5
kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc
hétméteresek: 3/3, ill. 3/2

Hallatlan izgalmak közepette zajlott az első harminc perc. Kezdetektől fogva a hazaiak ragadták magukhoz az irányítást. Bár egyik csapat sem jeleskedett védekezésben, támadásban szép kombinációkat és egyéni megoldásokat láthattak a nézők. A félidő végén a zöld-fehérek több góllal megléptek, a fehérváriak felzárkózását főként Pastrovics Melinda akadályozta meg. A Fradi kapusa hétméterest és számtalan ziccert hárított.

A fordulás után a fővárosiak még nagyobb elánnal vetették magukat a küzdelembe. Bár Szrnka továbbra is termelte a gólokat, társai nem tudták hozzá felnőni, így a csapatok között tovább nőtt a különbség. Tíz perccel a vége előtt már tízgólosra hízott Némerth András tanítványainak előnye, ám ezt követően - a "rövid" kispad következtében - jött a menetrendszerű fáradtság.

A vendégek azonban három gólnál nem tudtak közelebb férkőzni a bajnokaspiránshoz. A Ferencváros győzelmével végképp kétesélyessé szűkült a bajnokság. A győriek mellett a fővárosi zöld-fehérek pályáznak az aranyéremre. A következő fordulóban minden kiderül: Görbicz Anitáék a Népligetben vendégeskednek. Izgalmas hajrá várható!

Mobilpress