Vágólapra másolva!
Nem jutott a magyar bajnok Honvéd a férfi vízilabdacsapatok elitsorozata, az Euroliga négyes döntőjébe, miután a szerda esti, Kőér utcai visszavágón hatalmas meglepetésre 2 góllal alulmaradt a görög Olympiakosszal szemben. Nem sikerült a bravúr a Vasasnak sem,  két góllal kikapott Dubrovnikban.

Euroliga-negyeddöntő, visszavágó:
Jug Dubrovnik (horvát) - TEVA-VasasPlaket 9-7 (3-2, 2-2, 1-0, 3-3)
a magyar góldobók: Hosnyánszky 3, Heinrich, Mátyás, Varga Dániel, Kovács R. 1-1
továbbjutott: a Jug, 19-18-as gólkülönbséggel

A minimális különbségű - 11-10-es - hazai győzelem után roppant nehéz visszavágóra számíthatott a Vasas a horvát tengerpart patinás üdülőközpontja tavaly Euroligát nyert szupercsapatának vendégeként, különösen, hogy a visszavágón két sérült alapember, Steinmetz Ádám és Varga Dénes nem szállhatott vízbe.

Ezzel együtt - a helyszíni beszámoló szerint mintegy négyezer fanatikus honi szurkoló hangorkánjától kísérve - bátran kezdett az angyalföldi alakulat: a friss világbajnok horvát nemzeti együttes nehéztüzérének, Miho Boskovicnak a vezető góljára Hosnyánszky Norbert, Kemény Dénes bő válogatott keretének tagja hasonló bombával felelt (1-1). Később ugyanő egyenlített is, az első szünetre azonban a hazaiak vonulhattak előnnyel (3-2).

Heinrich Dávid egalizált a második nyolc percben, válaszul azonban egymás után két hazai gól született (5-3) - nem utolsó sorban annak következményeként, hogy a Jug öt alkalommal is emberelőnyben játszhatott, mire a Vasas megkapta első fórját. Nem sokkal a nagyszünet előtt Mátyás Zoltán is eredményes volt, ám horvát gól vezette be a harmadik negyedet (6-4), minek utána hibák, elpuskázott lehetőségek következtek mindkét oldalon.

A befejező játékrész feléig folytatódott a rontások sora, míg nem a Jug három-, majd négygólos előnyre tett szert, s ezzel el is dőlt az összecsapás. Bár Varga Dániel egyszer, 7-5-nél még visszahozta a reményt, 9-5 után már csak szépítésre tellett - Kovács Róbert és a háromszor is eredményes Hosnyánszky révén - Földi László együttesének erejéből.

Összesítésben egy góllal jobb volt a Jug, s a legjobb négy közé jutott, míg a Vasas kiesett az Euroligából.